Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Απογοητευτικό το 6μηνο, λένε οι αναλυτές

Απογοητευτικά, αν και αναμενόμενα, χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΔΕΗ οι αναλυτές, σημειώνοντας ότι επιβαρύνθηκαν από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, αλλά και ότι ωφελήθηκαν από τη συμβολή της Larco.

ΔΕΗ: Απογοητευτικό το 6μηνο, λένε οι αναλυτές
Στα 19,1 από 19,6 ευρώ μειώνει η Piraeus Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral” μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης.

Η Piraeus Securities επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ εμφανίστηκαν αναπάντεχα ισχνά, με τις πωλήσεις να ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες, αλλά τα καθαρά κέρδη να εμφανίζονται χαμηλότερα των εκτιμήσεων εάν δεν συνυπολογιστεί το έκτακτο στοιχείο της Larco. Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει αρνητικά κατά 9% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 και κατά 20% του 2007 .

Πολύ αδύναμα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της ΔΕΗ η Egnatia Finance, τα οποία σημείωσε ότι ήταν ευθυγραμμισμένα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισήμανε ότι αν εξαιρεθούν τα έσοδα που προήλθαν από τη συμμετοχή της εταιρείας κατά 28% στην εταιρεία παραγωγής νίκελ Larco, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Απογοητευτικά ήταν σύμφωνα με την Π&Κ τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των επενδυτών για την αδυναμία της να περιορίσει το κόστος, παρά το γεγονός ότι συνεχίστηκε η αύξηση των πωλήσεων.

Από τη μεριά της, η Marfin Analysis επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας, όπως αναμενόταν, επιβαρύνθηκαν από το υψηλό κόστος καυσίμων και το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Σημειώνει δε ότι τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις της λόγω της θετικής συμβολής της Larco κατά 11,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v