Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Μεικτά τα αποτελέσματα, λένε οι αναλυτές

Ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Σαράντης, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 7,8% και 13,1% σε έσοδα και καθαρά κέρδη αντίστοιχα. Πώς σχολιάζουν οι HSBC, Alpha Finance, Eurobank Sec. και Π&Κ.

Σαράντης: Μεικτά τα αποτελέσματα, λένε οι αναλυτές
Ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Σαράντης, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 7,8% και 13,1% σε έσοδα και καθαρά κέρδη αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η HSBC στο πρωινό της report, τα κέρδη του ομίλου επηρεάστηκαν θετικά από χρηματοοικονομικά έσοδα, όπως την πώληση του μεριδίου 6,7% στη Multirama αλλά και τη ρευστοποίηση μετοχών.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, τα αποτελέσματα της Σαράντης ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, παρά τις αυξημένες δαπάνες από την εκκίνηση νέων θυγατρικών.

Η άνοδος στον κύκλο εργασιών του ομίλου οφείλεται κατά πολύ στις ισχυρές πωλήσεις καταναλωτικών και κοσμητικών προϊόντων στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, όπως αναφέρει η Eurobank Sec. στο ημερήσιο δελτίο της.

Μεικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Σαράντης η Π&Κ, με ανάπτυξη σε επίπεδο εσόδων, ισχνά EBITDA με συρρίκνωση των περιθωρίων κατά 100 μονάδες βάσης, ενώ το guidance της διοίκησης για το υπόλοιπο της ετήσιας χρήσης περιλαμβάνει σταθερά περιθώρια EBITDA και τα καθαρά κέρδη καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από έκτακτα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v