Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο

ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, καθώς και οι εταιρείες διύλισης θα βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματά τους για το α’ εξάμηνο.

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΗ και τα ΕΧΑΕ θα είναι σήμερα, καθώς οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα εξαμήνου, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis.

Αναφερόμενη στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, επισημαίνει ότι φέτος έχουν υπεραποδώσει έναντι των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά 20%, τάση η οποία είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς αναμένονται σημαντικές ειδήσεις μέχρι το τέλος του έτους για πολλές εταιρείες.

Το ενδιαφέρον θα στραφεί σήμερα στον τομέα της διύλισης, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, στις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η Folli Follie και η Σαράντης, καθώς και στη ΔΕΗ.

Θετικό άνοιγμα αναμένει η Proton Securities, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε αρνητικό πεδίο έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ωστόσο κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 3.800 μονάδων παρά τις κερδοσκοπικές κινήσεις στα blue chips, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Οι μετέχοντες στην αγορά εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την ανακοίνωση εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, που λήγει στις 31 Αυγούστου. Η Εγνατία δεν αναμένει ξεκάθαρη τάση μέχρι τη λήξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με την απόδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να καθορίζει επίσης το κλίμα.

Τι έγινε χθες: Οι ισχυρές ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό οδήγησαν την αγορά 0,9% χαμηλότερα, με σχετικά καλό όγκο συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis. Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποαπέδωσαν για μια ακόμα φορά, με τις μεγαλύτερες τράπεζες να βρίσκονται μεταξύ των μετοχών με τη χειρότερη απόδοση. Ο δείκτης FTASE 20 έκλεισε με απώλειες 1,05%, ενώ κατά 0,96% υποχώρησε ο δείκτης FTSEM 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v