Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Νέες τιμές-στόχοι για ΕΛΤΕΧ, J&P Aβαξ

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής σε ”overweight” από ”neutral” και της τιμής-στόχου σε 10,6 από 4,7 ευρώ προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου επισημαίνει ότι η κατασκευαστική είναι το top pick της στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο.

HSBC: Νέες τιμές-στόχοι για ΕΛΤΕΧ, J&P Aβαξ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής σε ”overweight” από ”neutral” και της τιμής-στόχου σε 10,6 από 4,7 ευρώ προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου επισημαίνει ότι η εταιρία είναι το top pick της στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο.

Παράλληλα, σε διαφορετική έκθεση, ο διεθνής οίκος ενισχύει την τιμή-στόχο για J&P Άβαξ σε 6,2 ευρώ από 3,8 ευρώ, διατηρώντας σύσταση ”neutral”.

Όπως επισημαίνει η HSBC, μετά από τρία χρόνια απογοήτευσης στην κερδοφορία και σχετικής υποαπόδοσης, ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος επανέρχεται στο προσκήνιο (+27% μέχρι στιγμής στο έτος), ως story εντυπωσιακής ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Τεχνοδομική, ως ο μεγαλύτερος εγχώριος ”παίκτης”, αποτελεί αμιγώς αναπτυξιακή μετοχή, όπως αναφέρει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, o μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής στην περίοδο 2005-8 διαμορφώνεται στο 31%, ένας από τους μεγαλύτερους του ευρωπαϊκού κατασκευαστικού κλάδου.

Ως εκ τούτου, θέτει νέα τιμή-στόχο στα 10,6 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης κατά 22% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Όπως αναφέρει, η μετοχή της ΕΛΤΕΧ αποτελεί την κορυφαία επιλογή της από τον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο.

Αναφορικά με τον δεύτερο μεγαλύτερο ”παίκτη” στην Ελλάδα, την J&P Aβαξ, η HSBC εκτιμά ότι αναμένεται ανάκαμψη κερδοφορίας από τα ”πιεσμένα” επίπεδα του 2005 ενώ, σύμφωνα με την εκτίμησή της, o μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή της εταιρίας στην περίοδο 2005-8 διαμορφώνεται στο 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v