Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν το κλίμα

Στα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, καθώς λήγει η περίοδος ανακοίνωσης για τα εξαμηνιαία αποτελέσματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο τζίρος θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο, ενώ δεν αποκλείονται ρευστοποιήσεις.

ΑΧΕ: Τα εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν το κλίμα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε σχετικό χαμηλό επίπεδο αναμένεται να παραμείνει σήμερα ο τζίρος, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες ρευστοποιήσεις, μετά την πίεση της Παρασκευής, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities δεν αναμένει μεγάλες εκπλήξεις από την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων των διυλιστηρίων αυτή την εβδομάδα, που εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιήσουν ισχυρά ενδιάμεσα αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον αναμένεται να επεκταθεί σε όλο το ταμπλό, καθώς αυτή την εβδομάδα λήγει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σταθεροποιητικό προς υψηλότερο άνοιγμα αναμένει σήμερα για τη Σοφοκλέους η Proton Securities, καθώς ο ΟΠΑΠ ίσως αντιδράσει στις ρευστοποιήσεις της Παρασκευής.

Χαμηλότερα κατά 1,93% έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης, οδηγώντας σε εβδομαδιαίες απώλειες 2,2%, με τις πιέσεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ να επιβαρύνουν το κλίμα, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η προσοχή αυτή την εβδομάδα θα είναι αναμφίβολα στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και η οποία αναμένεται να καθορίσει το κλίμα στη Σοφοκλέους.

Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ στις 30 Αυγούστου και της Εθνικής Τράπεζας την επομένη θα είναι στο επίκεντρο, δίνοντας κάποια κατεύθυνση στην αγορά, ενώ επόμενος καταλύτης για το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Για ”ξεπούλημα” την Παρασκευή στη Σοφοκλέους, εν μέσω υψηλού όγκου συναλλαγών, κάνει λόγο η Marfin Analysis. Ιδιαίτερα αρνητικά επέδρασε η μετοχή του ΟΠΑΠ. Ο τζίρος ανήλθε σε 268 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTSE-20 και FTSEM 40 να κλείνουν με απώλειες 1,9% και 1,4% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v