Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: 5.3% στα καθαρά κέρδη ”βλέπουν” οι αναλυτές

Tα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση 5,3% των καθαρών κερδών το πρώτο εξάμηνο, καθώς η έντονη δραστηριότητα στον κλάδο της χονδρικής αντιστάθμισε τις χαμηλές πωλήσεις στους σταθμούς πώλησης αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων.

ΚΑΕ: 5.3% στα καθαρά κέρδη ”βλέπουν” οι αναλυτές
Tα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση 5,3% των καθαρών κερδών το πρώτο εξάμηνο, καθώς η έντονη δραστηριότητα στον κλάδο της χονδρικής αντιστάθμισε τις χαμηλές πωλήσεις στους σταθμούς πώλησης αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως αναφέρουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση πρόβλεψη οχτώ αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να σημειώσουν αύξηση στα 16,35 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους από 15,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

”Η απώλεια των αδειών πώλησης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων από τον Μάιο 2006 θα καταλήξει σε μία μη ευνοϊκή σύγκριση αύξησης των εσόδων σε ετήσια βάση. Από την άλλη, η συμφωνία με την Philip Morris θα αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα”, είπε η Marfin Analysis σε έκθεσή της.

Τα ΚΑΕ είχαν ανοίξει έναν σταθμό πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων στα σύνορα με την Αλβανία το δεύτερο τρίμηνο του 2005 παράλληλα με τη λειτουργία ενός άλλου σταθμού στα σύνορα με την Τουρκία αργότερα το ίδιο έτος, πουλώντας αφορολόγητα πετρελαιοειδή προϊόντα σε μη Ευρωπαίους οδηγούς που διέσχιζαν τα σύνορα.

Τον Απρίλιο, ωστόσο, η κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια της εταιρίας για πώληση αφορολόγητων πετρελαιοειδών επικαλούμενη τον κίνδυνο λαθρεμπορίου. Η εταιρία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αλλά η απόφαση εκκρεμεί. Τα ΚΑΕ έχουν διακόψει την πώληση αφορολόγητων πετρελαιοειδών.

Οι πωλήσεις αναμένεται να έχουν αυξηθεί 7,3% στα 110,3 εκατ. ευρώ χάρη στην υψηλή δραστηριότητα στον κλάδο της χονδρικής. Η εταιρία συμφώνησε πέρυσι με την Philip Morris για την πώληση αφορολόγητων τσιγάρων στους προμηθευτές ελληνικών πλοίων.

Τα ΚΑΕ, στα οποία η Folli Follie κατέχει ποσοστό 52,28%, έχουν προβλέψει καθαρά κέρδη 44-45 εκατ. ευρώ για το 2006 και πωλήσεις 290-300 εκατ. ευρώ.

H μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 16,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006, σε discount με τον πολλαπλασιαστή 19,5 των ειδικών καταστημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Reuters Estimates.

Τα ΚΑΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 24 Αυγούστου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Προβλέψεις παρείχαν οι Egnatia Finance, Eurocorp Xρηματιστηριακή, HSBC, Marfin Analysis, Praxis International Securities, P&K Securities, Proton Securities και Σίγμα Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v