Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Πως είδαν το 6μηνο HSBC-Lehman Bros (upd 2)

Ο όγκος των πωλήσεων και η αύξηση των τιμών βοήθησε την 3E να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με κέρδη τα οποία ενισχύθηκαν και από τη χαμηλότερη φορολογία, αναφέρει η HSBC (11/8). Η HSBC διατηρεί το εύρος δίκαιης τιμής των 29-33 ευρώ. Περιθώριο περαιτέρω αύξησης της κερδοφορίας ”βλέπει” η Lehman Brothers, διατηρώντας τιμή-στόχο 27 ευρώ. Πως σχολιάζουν Π&Κ, Εγνατία και Proton.

3Ε: Πως είδαν το 6μηνο HSBC-Lehman Bros (upd 2)
Ο όγκος των πωλήσεων και η αύξηση των τιμών βοήθησε την Coca Cola 3E να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,71 ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία ενισχύθηκαν και από τη χαμηλότερη φορολογία, αναφέρει η HSBC στην έκθεσή της με ημερομηνία 11/8.

Σύμφωνα με την HSBC, η Coca Cola επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,50-1,53 ευρώ για το σύνολο της χρήσης, οι οποίες, όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, δεν αυξήθηκαν λόγω πιέσεων όσον αφορά στο κόστος και λόγω δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος σε ορισμένες αγορές-κλειδιά.

Η HSBC διατηρεί το εύρος δίκαιης τιμής των 36-40 δολαρίων (29-33 ευρώ) και τη σύσταση ”overweight”, καθώς και τις προβλέψεις της για κέρδη ύψους 1,55 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης του 2006.

Τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ήταν καλά σε γενικές γραμμές, με την υπεραπόδοση στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές να αντισταθμίζει την πιο αδύναμη από το αναμενόμενο απόδοση στις αγορές που έχει καθιερωμένη παρουσία, σχολιάζει η Lehman Brothers.

Σύμφωνα με την Lehman Brothers, το αναπτυξιακό προφίλ της Coca Cola 3E σε ότι αφορά τα έσοδα παραμένει ελκυστικό, ενώ προβλέπει περιθώριο περαιτέρω ανόδου από τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της εταιρείας.

Στο πρωινό ενημερωτικό της, η Lehman Brothers διατηρεί την τιμή-στόχο των 27 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για την εταιρεία.

Για ικανοποιητικά αποτελέσματα της Coca-Cola 3Ε στο α’ εξάμηνο του 2006 κάνει λόγω σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου η Π&Κ, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Στα θετικά της εταιρίας η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τους σημαντικούς ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης, την βελτιούμενη κερδοφορία της αναπτυσσόμενες αγορές και τη συνεχή δυναμική παρουσία στις αναδυόμενες αγορές.

Εξάλλου, από την πλευρά της η Εγνατία προχωρά σε μικρή αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα περιθώρια της Coca-Cola 3Ε, διατηρώντας τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους στα 1,53 ευρώ. Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με PE 2007 ελκυστικό έναντι των ανταγωνιστών της και διατηρεί την τιμή στόχο στα 29,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”buy”.

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Coca-Cola 3E στα 27,4 ευρώ ανά μετοχή προχώρησε η Proton, με αφορμή καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2006 που εμφάνισε η εταιρία, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει ελαφρώς και τις προβλέψεις της για τον όγκο πωλήσεων της εταιρίας για το σύνολο του 2006. Συγκεκριμένα, oι προβλέψεις της για τα έσοδα της εταιρίας το 2006 παραμένουν στα 5,416 εκατ. ευρώ, ενώ βελτιώνονται οι εκτιμήσεις της κατά 0,8% για τα EBITDA και 1,6% για τα καθαρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v