Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Outperform από τη Eurobank

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε ”outperform” προχώρησε με έκθεσή της στις 3 Αυγούστου η Eurobank. Επισημαίνει ότι αν και η πιθανότητα μεγάλων εκπλήξεων όσον αφορά τα κέρδη στα ερχόμενα τρίμηνα είναι μικρή, θεωρεί ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής αποτελεί ευκαιρία.

Alpha Bank: Outperform από τη Eurobank
Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε ”outperform” προχώρησε με έκθεσή της στις 3 Αυγούστου η Eurobank.

Στην έκθεσή της η Eurobank αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργική απόδοση του πρώτου εξαμήνου της Alpha Bank ενισχύει την σιγουριά της αναφορικά με την ικανότητα της τράπεζας να επιτυγχάνει τους στόχους της.

Η Alpha Bank διαπραγματεύεται τώρα 11,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007 και 2 φορές το εκτιμώμενο για το 2007 BVPS για ROE 24% - discount 20% σε όρους εκτιμώμενου για το 2007 P/BV σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, αναφέρει η Eurobank, τονίζοντας ότι ”δεν βλέπει κάποιο λόγο γι’ αυτό το χάσμα αποτίμησης”.

Επισημαίνει ότι αν και η πιθανότητα μεγάλων εκπλήξεων όσον αφορά τα κέρδη στα ερχόμενα τρίμηνα είναι μικρή, θεωρεί ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής αποτελεί ευκαιρία για τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ένα επιτυχημένο εγχώριο play με ισχυρή (και επεκτεινόμενη) παρουσία στη ΝΑ. Ευρώπη – με ελκυστική αποτίμηση.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των επόμενων ετών, η Eurobank αύξησε κατά 3% την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006, στα 1,54 ευρώ, και κατά 1% την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, στα 1,77 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v