Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: ”Οverweight” για Mυτιληναίο, ΑτΕ και ΜΕΤΚΑ

Τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου των Μυτιληναίου, Αλουμινίου της Ελλάδος και ΜΕΤΚΑ παραθέτει σε έκθεσή της (27/07) η HSBC. Για τον Μυτιληναίο προβλέπει πτώση 51% στα καθαρά κέρδη τα οποία και εκτιμά στα 78,2 εκατ. ευρώ. Επισημαίνει ωστόσο τα κεφαλαιακά κέρδη που σημείωσε στο α΄ τρίμηνο του 2005.

HSBC: ”Οverweight” για Mυτιληναίο, ΑτΕ και ΜΕΤΚΑ
Τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου των Μυτιληναίου, Αλουμινίου της Ελλάδος και ΜΕΤΚΑ παραθέτει σε έκθεσή της (27/07) η HSBC.

Ειδικότερα για τον Μυτιληναίο προβλέπει πτώση 51% στα καθαρά κέρδη τα οποία και εκτιμά στα 78,2 εκατ. ευρώ. Επισημαίνει ωστόσο ότι στο α΄ τρίμηνο του 2005 η εταιρία είχε καταγράψει κεφαλαιακά κέρδη ύψους 137 εκατ. ευρώ από την εξαγορά του ΑτΕ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την θεωρητική τιμή – στόχο των 25,8 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Aναφορικά με το Αλουμίνιο της Ελλάδος προβλέπει ισχυρή αύξηση της τάξεως του 86,8% για τα καθαρά κέρδη, τα οποία εκτιμά στα 43 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η HSBC δεν μεταβάλλει την θεωρητική τιμή – στόχο των 21,8 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Για την ΜΕΤΚΑ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 18,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 11,7%. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την θεωρητική τιμή – στόχο των 9,0 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Οι εταιρίες του ομίλου Μυτιληναίου ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 3 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v