Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Outperform για Μυτιληναίο, Αλουμίνιο,ΜΕΤΚΑ

Διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο των 26,80 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Marfin Analysis σε report με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2006 και με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Παράλληλα διατηρεί την τιμή - στόχο των 22,5 ευρώ για το Αλουμίνιο (outperform), καθώς και τα 10,40 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ (outperform).

Marfin: Outperform για Μυτιληναίο, Αλουμίνιο,ΜΕΤΚΑ
Διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο των 26,80 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Marfin Analysis σε report με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2006 και με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Παράλληλα, η Marfin Analysis διατηρεί την τιμή - στόχο των 22,5 ευρώ για το Αλουμίνιο (outperform), καθώς και τα 10,40 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ (outperform).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μυτιληναίος το α’ εξάμηνο του 2006 θα διαμορφωθούν στα 77,1 εκατ. ευρώ έναντι 159,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 51,6%. Ωστόσο υπενθυμίζει ότι το προηγούμενο εξάμηνο ο όμιλος είχε κεφαλαιακά κέρδη 137 εκατ. ευρώ λόγω της συγχώνευσης με την εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Τέλος, εκτιμά ότι τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος το α’ εξάμηνο του 2006 θα αυξηθούν κατά 82,5% στα 42 εκατ. ευρώ από 23 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ για τα κέρδη μετά από φόρυος και δικαιώματα μειοψηφίας της ΜΕΤΚΑ εκτιμά ότι θα υποχωρήσουν κατά 14,1% στα 17,7 εκατ. ευρώ έναντι 20,6 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2005.

Σε ό,τι αφορά το β΄ τρίμηνο του ΑτΕ η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι υψηλές τιμές του αλουμινίου θα ενισχύσουν σημαντικά τις πωλήσεις της εισηγμένης, ενώ προβλέπει ότι τα spreads του α΄ εξαμήνου θα αυξηθούν παρά τα υψηλά ενεργειακά κόστη.

Η πίεση στα spreads της ΜΕΤΚΑ στο β΄ τρίμηνο του 2006 δεν εκτιμάται ότι θα είναι ανάλογη του α΄ τριμήνου, εκτιμά η χρηματιστηριακή προβλέποντας ότι τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη β΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 11,1 εκατ. ευρώ, έναντι 12,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Oι εταιρίες του Ομίλου Μυτιληναίου ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 3 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v