Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Η Εμπορική Τράπεζα στο επίκεντρο

Θετική συνεδρίαση αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, μετά το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street. Στο επίκεντρο η Εμπορική τράπεζα και ο τραπεζικός τομέας γενικότερα, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την Εμπορική. Εν αναμονή των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου οι επενδυτές.

ΑΧΕ: Η Εμπορική Τράπεζα στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς η περίοδος ανακοίνωσής τους ξεκινά αύριο, με τα αποτελέσματα της Πειραιώς και του Τιτάνα. Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει αποτελέσματα στις 27 Ιουλίου, η Alpha Bank στις 28 και η Eurobank την 1η Αυγούστου. Για σήμερα η Marfin Analysis αναμένει δυνατό άνοιγμα της Σοφοκλέους, μετά το χθεσινό ράλι στις διεθνείς αγορές.

Το ενδιαφέρον σήμερα θα είναι στραμμένο στην Εμπορική Τράπεζα και τον τραπεζικό κλάδο γενικότερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Η Proton Securities αναφέρει ότι ο τραπεζικός κλάδος θα βρίσκεται στο επίκεντρο για μια ακόμη συνεδρίαση, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα υποβολής προσφορών για την Εμπορική.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αν και ο χαμηλός τζίρος τόνισε την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές εν αναμονή εξελίξεων στην εγχώρια αγορά, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την Εμπορική και έτσι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τραπεζικό κλάδο. Μια επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του Χ.Α., ενώ οι επενδυτές αναμένουν και την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Το θετικό κλείσιμο της Wall Street χθες, αν συνοδευτεί από θετικό άνοιγμα της Ευρώπης, ίσως στηρίξει την εγχώρια αγορά, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 0,46% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους. Ο τζίρος ήταν χαμηλότερος του μέσου όρου, στα 142 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v