Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αναβαθμίζει Εμπορική σε ”buy”

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Εμπορική Τράπεζα σε ”buy” από ”accumulate” προχώρησε η Εγνατία στο εβδομαδιαίο της report. Για τις τράπεζες η Εγνατία εκτιμά ότι β’ τρίμηνο του 2006 θα εμφανίσουν αύξηση καθαρών κερδών κατά 57,2%.

Εγνατία: Αναβαθμίζει Εμπορική σε ”buy”
Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Εμπορική Τράπεζα σε ”buy” από ”accumulate” προχώρησε η Εγνατία στο εβδομαδιαίο της report.

Όπως αναφέρεται στο report, η κυβέρνηση πιθανόν να επιχειρήσει να πείσει την Credit Agricole για αύξηση της προσφοράς, αλλιώς η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα λήξει ανεπιτυχώς. Η Credit Agricole πιθανότατα να προσφέρει ελαφρά υψηλότερο τίμημα προκειμένου να ολοκληρώσει την κίνησή της.

Κατά την εκτίμηση της Εγνατία, η κατεύθυνση αυτή την εβδομάδα θα δοθεί από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, τις διεθνείς αγορές αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα. Ακόμα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή συνδέοντας τα της Σοφοκλέους με τις εξελίξεις στο εξωτερικό, τα γεγονότα στο Λίβανο αφήνουν περιορισμένο χώρο για αισιοδοξία.

Βραχυπρόθεσμα, συμπληρώνεται στην έκθεση, η επιφυλακτικότητα θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχη στις αγορές.

Για τις τράπεζες η Εγνατία εκτιμά ότι κατά το β’ τρίμηνο θα εμφανίσουν αύξηση καθαρών κερδών κατά 57,2%. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την εμπιστοσύνη της στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας θέσει τη σύσταση για όλες τις τράπεζες που καλύπτει σε ”buy”.

Aναλυτικότερα η Εθνική εκτιμάται πως καταγράψει αύξηση καθαρών κερδών της τάξης του 63,3% στα 283,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank προβλέπεται να τρέξουν με ρυθμό 22,5% στο β΄ τρίμηνο και να διαμορφωθούν στα 149,6 εκατ. ευρώ.

Για την Eurobank εκτιμάται αύξηση καθαρών κερδών ύψους 28,8%, στα 145,5 εκατ. ευρώ. Εξάλλου τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς προβλέπεται να ανέλθουν στα 59,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 36,6% στο β΄ τρίμηνο του 2006.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη θα ενισχυθούν κατά 49,4% και θα προσεγγίσουν τα 36,6 εκατ. ευρώ. Αντίθετα για την Αγροτική Τράπεζα η πρόβλεψη κάνει λόγο για πτώση κατά 13,6% των καθαρών κερδών, στα 31 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v