Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση ΕΚ για την ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου

Τον έντονο προβληματισμό της Ε.Κ. έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου ότι εξετάζει τις επιπτώσεις της γνωμοδότησης του ΣτΕ στο Ασφαλιστικό της Εμπορικής, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση για το θέμα αυτό.

Παρέμβαση ΕΚ για την ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου
Τον έντονο προβληματισμό της Ε.Κ. έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η χθεσινή ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου ότι εξετάζει τις επιπτώσεις της γνωμοδότησης του ΣτΕ στο Ασφαλιστικό της Εμπορικής, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση για το θέμα αυτό.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν σχετικά ότι η έκδοση ανακοινώσεων όπως η χθεσινή ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων στο επενδυτικό κοινό.

Κι αυτό ενώ στη σημερινή συνεδρίαση υπάρχει κάθετη άνοδος στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, με ταυτόχρονη σημαντική πτώση της μετοχής της Εμπορικής.

Εξάλλου νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα ανέφεραν ότι ο νόμος περί δημόσιων προτάσεων ουσιαστικά δεν επιτρέπει τέτοιου είδους δημοσιοποιήσεις πιθανών προθέσεων και ”προβληματισμών”, όπως αυτοί που εξέφρασε η Τράπεζα Κύπρου, ακόμη και στην περίπτωση που ένας προτείνων εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης της προσφοράς του.

Τόνιζαν δε ότι ακόμη στην περίπτωση που η απόφαση του προτείνοντος να ζητήσει ανάκληση της προσφοράς του ήταν τελεσίδικη, θα έπρεπε να υποβάλει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είναι και η μόνη που θα μπορούσε να εγκρίνει τυχόν ανάκληση προσφοράς για άλλους λόγους πέραν αυτών που αναφέρονται στις αιρέσεις της ίδιας της προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v