Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Μικρή ανάκαμψη εν αναμονή της Fed

Μικρή ανάκαμψη, αλλά και νευρικότητα, αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές. Όπως εκτιμούν, η Σοφοκλέους θα αναζητήσει και πάλι κατεύθυνση από την Ευρώπη, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις τις Fed για τα επιτόκια. Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής.

ΑΧΕ: Μικρή ανάκαμψη εν αναμονή της Fed
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας. Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, η Marfin Analysis εκτιμά ότι η εικόνα θα βελτιωθεί στη Σοφοκλέους, μετά και το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών, χωρίς όμως να αναμένεται αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Κατεύθυνση από το εξωτερικό εκτιμά η Proton Securities ότι θα αναζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους. Το βλέμμα των ευρωπαϊκών αγορών θα είναι στραμμένο στην ανακοίνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ και των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της αναμένει μικρή ανάκαμψη σήμερα, αλλά και νευρικότητα, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed.

Η Σοφοκλέους βρέθηκε χθες σε χαμηλότερα επίπεδα, έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν την αδύναμη πορεία τους, αναφέρει στο πρωινό report της η Εγνατία Finance. Καθώς σήμερα λήγει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής, τόσο η ΕΤΕ όσο και ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος αναμένεται σήμερα να πάρουν μια ”ανάσα”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, δεν αποκλείεται θετική αντίδραση της Σοφοκλέους σήμερα, ακολουθώντας την τάση στις ευρωπαϊκές αγορές, εν όψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τι έγινε χθες: Κατά 1% υποχώρησε χθες η Σοφοκλέους, παρά την θετική απόδοση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο τζίρος διαμορφώθηκε χαμηλότερα του μέσου όρου στα 275 εκατ. ευρώ, λόγω της αδυναμίας στον τραπεζικό κλάδο, όπως αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v