Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Fin.: Εξαγορά Εμπορικής καταλύτης για deals

Η ενδεχόμενη εξαγορά της Εμπορικής από την Τράπεζα Κύπρου θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανάλογες κινήσεις από την Alpha, την Eurobank ή την Πειραιώς, εκτιμά η Alpha Finance στο εβδομαδιαίο report. Προβλέπει την εμφάνιση ενός ακόμη εγχώριου διεκδικητή της Εμπορικής.

Alpha Fin.: Εξαγορά Εμπορικής καταλύτης για deals
Η ενδεχόμενη εξαγορά της Εμπορικής από την Τράπεζα Κύπρου θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανάλογες κινήσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων από τις Alpha, Eurobank ή Πειραιώς, εκτιμά η Alpha Finance στο εβδομαδιαίο report με ημερομηνία 26 Ιουνίου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως το πιθανό νέο σχήμα που θα προκύψει από το deal θα μπορεί να ”κοιτάξει στα μάτια” τόσο την Alpha όσο και την Eurobank αφού θα ελέγχει περίπου το 22% των καταθέσεων και το 21% των χορηγήσεων.

Στο μεταξύ η Alpha Finance θέτει υπό αναθέωρηση τη σύσταση και την τιμή – στόχο για τον τίτλο της Εμπορικής Τράπεζας. Η αγορά αναμένει ότι θα εμφανιστεί άλλος ένας εγχώριος υποψήφιος αγοραστής για την Εμπορική, αναφέρει η Alpha Finance.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρει σαφή παραδείγματα που καταδεικνύουν το premium της προσφοράς της Κύπρου έναντι εκείνης της Credit Agricole.

Εξάλλου η Alpha Finance επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την Credit Agricole, σε περίπτωση εξαγοράς της τράπεζας θα συνεχιστεί ο περιορισμός των δαπανών σε όλα τα επίπεδα, ενώ το ύψος των προβλέψεων (provisions) θα αυξηθεί κατά 400 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης επικαλούμενη και πάλι την γαλλική τράπεζα η Alpha Finance επισημαίνει πως η Credit Agricole θα επενδύσει περί τα 50 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση της Εμπορικής.

Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Εμπορικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου στα 27,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v