Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λέει η JP Morgan για Τράπεζα Κύπρου- Εμπορική

Τα περισσότερα πιθανά έσοδα και οι συνέργιες έναντι αυτών που ανακύπτουν από την τρέχουσα ανταγωνιστική προσφορά μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλότερο χτύπημα από την Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει η JP Morgan σε report της με ημερομηνία 20 Ιουνίου και τίτλο ”διπλασιάζοντας σε μια γνώριμη αγορά” για την Τράπεζα Κύπρου.

Τι λέει η JP Morgan για Τράπεζα Κύπρου- Εμπορική
Τα περισσότερα πιθανά έσοδα και οι συνέργιες έναντι αυτών που ανακύπτουν από την τρέχουσα ανταγωνιστική προσφορά (της CA) μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλότερο χτύπημα από την Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει η JP Morgan σε report της με ημερομηνία 20 Ιουνίου και τίτλο ”διπλασιάζοντας σε μια γνώριμη αγορά” για την Τράπεζα Κύπρου.

Ενας πιθανός ”διπλασιασμός” των δραστηριοτήτων της Κύπρου στην Ελλάδα θα επιφέρει επιπρόσθετη αναδιαρθρωσιακή διάσταση και θα επιταχύνει την ενοποίηση των μεριδίων της ελληνικής αγοράς.

Ωστόσο, η JP Morgan δεν βλέπει να προκύπτουν συνέργιες σε επίπεοι κόσους και εσόδων από την επικάλυψη (κλείσιμο) καταστημάτων, βελτιωμένη παραγωγή εσόδων και πιθανόν κάποια χρηματοδοτικά οφέλη.

Αν και η Τράπεζα Κύπρου πέτυχε σημαντική λειτουργική αναδιάρθρωση στην Κύπρο υπό την ηγεσία του κ. Ανδρέα Ηλιάδη, το στοίχημα με την Εμπορική μπορεί δυνητικά να είναι πολύ μεγαλύτερο, αναφέρει ο οίκος, χαρακτηρίζοντας πρόκληση- κλειδί την επιχείρηση ”ξύπνημα” της Εμπορικής.

Μια πιθανή απόκτηση της Εμπορικής από την Κύπρου, αναφέρει ο οίκος, θα δημιουργήσει τράπεζα μεγέθους της Eurobank ή της Alpha Bank με δάνεια 29 δισ. ευρώ και καταθέσεις 34 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v