Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικές προβλέψεις για τη συνεδρίαση

Ενδεχομένως θετική εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, μετά και τη θετική πορεία που κατέγραψαν χθες οι ξένες αγορές, ενώ προβλέπουν τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΑΧΕ: Θετικές προβλέψεις για τη συνεδρίαση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι καθώς δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αντιστροφής της τάσης στα χρηματιστήρια, η Σοφοκλέους συνεχίζει να ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Για σήμερα θεωρεί πιθανή την τάση συσσώρευσης.

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance, καθώς η αγορά αναμένει την προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ΑΜΚ της Εθνικής.

Η φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο αναμένεται να διατηρήσει ”ζωντανό” το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ η ”θετική νότα” των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών χθες ίσως επηρεάσει θετικά και τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Εγνατία Finance. Γενικά, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι αγορές παραμένουν σε φάση αστάθειας, καθώς δεν έχουν καταλαγιάσει ακόμα οι παγκόσμιες μακροοικονομικές ανησυχίες.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,79% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, λόγω κερδοσκοπικών κινήσεων. Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν εμφανές, σύμφωνα με την Marfin Analysis, τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στην Εθνική, την ΑΤΕ και την Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v