Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση τιμής για Motor Oil, μείωση για ΕΛΠΕ

Στα 22,5 ευρώ αυξάνει την θεωρητική τιμή – στόχο για τη μετοχή της Motor Oil η HSBC σε έκθεσή της (20/06), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”neutral”. Παράλληλα σε ξεχωριστή ανάλυσή της υποβαθμίζει σε ”neutral” τη σύσταση για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, μειώνοντας την θεωρητική τιμή – στόχο στα 11,5 ευρώ, από 13 ευρώ προηγουμένως.

HSBC: Αύξηση τιμής για Motor Oil, μείωση για ΕΛΠΕ
Στα 22,5 ευρώ αυξάνει την θεωρητική τιμή – στόχο για τη μετοχή της Motor Oil η HSBC σε έκθεσή της (20/06), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”neutral”, από ”underweight”.

Παράλληλα σε ξεχωριστή έκθεσή της (20/06) υποβαθμίζει σε ”neutral” τη σύσταση για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, μειώνοντας την θεωρητική τιμή – στόχο στα 11,5 ευρώ, από 13 ευρώ προηγουμένως.

Η νέα τιμή για τη Motor Oil είναι 4,5 ευρώ υψηλότερη από την προηγούμενη, ενώ η μετοχή της εταιρίας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου στα 19,16 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναμένει η ”νέα” μονάδα υδρογονοπυρόλησης της Motor Oil να δώσει ώθηση στην παραγωγή αλλά και τα περιθώρια. Προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005 – 08 θα τρέξουν με μέσο ετήσιο ρυθμό 12%, έναντι μόλις 1,7% για τις ευρωπαϊκές ανταγωνίστριες εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ η HSBC εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005 – 08 θα υποχωρήσουν με ρυθμό 9% λόγω της αναμενόμενης υποχώρησης των περιθωρίων διύλισης.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου στα 10,08 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v