Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Χαμηλώνει την τιμή στόχο στα 38 ευρώ η Proton

Tα 38 ευρώ είναι η νέα χαμηλότερη τιμή- στόχος κατά 4,8% (από τα 39,9 ευρώ) που θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η Proton Securities, σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Ιουνίου και τίτλο ”The long term part of the story”.

ΕΤΕ: Χαμηλώνει την τιμή στόχο στα 38 ευρώ η Proton
38 ευρώ είναι η νέα χαμηλότερη κατά 4,8% τιμή - στόχος (από τα 39,9 ευρώ) που θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η Proton Securities, σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Ιουνίου και τίτλο ”The long term part of the story”.

Η Proton Securities διατηρεί ωστόσο τη σύστασή της Outperform για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ επισημαίνει ότι η νέα τιμή στόχος συνεπάγεται περιθώρια ανόδου 28,7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το μεγάλο discount στο οποίο προσφέρονται οι νέες μετοχές από την αύξηση, σε συνδυασμό με την φθίνουσα εικόνα της τουρκικής οικονομίας κάνουν το deal με την Finansbank να δείχνει αρνητικό για τα κέρδη ανά μετοχή.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, εάν συνυπολογιστεί το πλεονάζον κεφάλαιο, η επίπτωση του deal στα κέρδη ανά μετοχή είναι ουδέτερη ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι συνεργίες που προκύπτουν, οι επιπτώσεις είναι ενισχυτικές ως προς τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας.

Όπως επισημαίνει η Proton δεν δικαιολογείται η πρόσφατη ισχυρή υποχώρηση της μετοχής, η οποία πλέον διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 11,1 και 9,4 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2007 και του 2008 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v