Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: Άνοδος υπό προϋποθέσεις για Γ.Δ.

Oποιοδήποτε ανοδικό σενάριο είναι σε άµεση συνάρτηση µε την πορεία των διεθνών χρηµατιστηριακών δεικτών στο αµέσως προσεχές διάστηµα, αναφέρει η Εμπορική ΑΧΕ στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, τονίζοντας ότι ο Γενικός Δείκτης ενδεχοµένως να καλύψει άµεσα το χάσµα τιµών στις 3.604,05 μονάδες και να προσεγγίσει τις 3.620 µονάδες.

Εμπορική ΑΧΕ: Άνοδος υπό προϋποθέσεις για Γ.Δ.
Oποιοδήποτε ανοδικό σενάριο είναι σε άµεση συνάρτηση µε την πορεία των διεθνών χρηµατιστηριακών δεικτών στο αµέσως προσεχές διάστηµα, αναφέρει η Εμπορική σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 16 Ιουνίου για τον Γενικό Δείκτη.

Η Εμπορική, όπως αναφέρει στην ανάλυσή της, στην παρούσα φάση θεωρεί ότι ο Γενικός Δείκτης ενδεχοµένως (αν το επενδυτικό κλίµα στο εξωτερικό είναι ευνοϊκό) να καλύψει άµεσα το χάσµα τιµών στις 3.604,05 μονάδες και να προσεγγίσει τις 3.620 µονάδες.

Αν δεν αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών, θα είναι πολύ δύσκολο να επεκταθεί η ανοδική αντίδραση υψηλότερα των αντιστάσεων των 3.620 µ. και(ιδιαίτερα) των 3.700 µονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση, εκτιµά ότι ο ελάχιστος ανοδικός στόχος (σε ορίζοντα µερικών εβδοµάδων)προσδιορίζεται στις 3.845 µονάδες.

Σύµφωνα όµως µε τις εκτιµήσεις της χρηματιστηριακής, για να αποµακρυνθεί ο κίνδυνος εµφάνισης ενός νέου αξιόλογου πτωτικού κύµατος στο άµεσο µέλλον, θα πρέπει ο Γ.Δ. να ξεπεράσει την ευρύτερη περιοχή των 3.700 µ. µε παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Μια τέτοια εξέλιξη, τονίζεται, θα πιστοποιήσει τη µεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης σε ανοδική και θα δηµιουργήσει βάσιµες προσδοκίες για σταδιακή ”κάλυψη” ενός µεγάλου µέρους των πρόσφατων απωλειών του Γ.Δ.

Αν το χαµηλότερο σηµείο του Γ.Δ. για τις προσεχείς εβδοµάδες είναι οι 3.362 µ., τα ποσοστά 33%, 50% και 66% της υποχώρησης από την κορυφή του έτους στις 4.334 µ. προσδιορίζονται αντίστοιχα στις 3.685 µ., 3.845 µ. και 4.010 μονάδες.

Οι αντιστάσεις βρίσκονται στις 3.550 µ., 3.618 µ., 3.670 µ. και 3.750 µ., ενώ σε ό,τι αφορά τις στηρίξεις η ανάλυση αναφέρει ότι στην περίπτωση που διαψευσθούν οι ελπίδες επέκτασης της ανοδικής αντίδρασης και δεν ”αντέξει” η ευρύτερη ζώνη στήριξης πέριξ των 3.380 µ., η επόµενη αξιόλογη ζώνη στήριξης βρίσκεται στις 3.235 µ.–3.170 µονάδες.

Αυτή η περιοχή τιµών θεωρείται ισχυρότατη στήριξη επειδή αποτέλεσε το σηµείο κορύφωσης του προηγούµενου µεγάλου ανοδικού κύµατος και επίσης γιατί από την ίδια περιοχή διέρχεται η ανοδική trendline της τελευταίας τριετίας, η οποία, αν διασπαστεί, θα τεθεί σε αµφισβήτηση η συνέχιση του ανοδικού κύκλου µε αφετηρία το Μάρτιο του 2003.

”Οι ”αργοί” δείκτες τάσης (όπως ο Macd) διατηρούν βέβαια ακόµη σε ισχύ τα σήµατα πώλησης που έδωσαν κατά την καθοδική διάσπαση των 4.200 µ., αλλά αν ο Γ.Δ. κινηθεί υψηλότερα των 3.600 µ. (περίπου), εκτιµούµε ότι θα δώσουν σήµατα αγορών”, αναφέρει ακόμη η ανάλυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v