Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για ευρωαγορές

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές για τις ευρωαγορές υπογραμμίζει η Citigroup τονίζοντας μάλιστα πως η συμπεριφορά της ευρωπαικής αγοράς όπως έχει καταγραφεί από τα μέσα Μαίου είναι χαρακτηριστική μιας ανώριμης ανοδικής αγοράς. Παράλληλα συνιστά μεγαλύτερη έκθεσή σε αναπτυγμένες αγορές και περιορισμό θέσεων σε Α/Κ που επενδύουν αποκλειστικά μετοχές εταιρειών εμπορευμάτων.

Citigroup: Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για ευρωαγορές
Θετικές παραμένουν οι προοπτικές για τις ευρωαγορές υπογραμμίζει η Citigroup σε ανάλυσή της (15/06) τονίζοντας μάλιστα πως η συμπεριφορά τους, όπως έχει καταγραφεί από τα μέσα Μαίου, είναι χαρακτηριστική μιας ανώριμης ανοδικής αγοράς που έχει μέλλον μπροστά της και όχι μιας ώριμης ανοδικής αγοράς που πλησιάζει στο τέλος του κύκλου της.

Ο διεθνής οίκος στηρίζει την ”αισιόδοξη” άποψη για την πορεία των ευρωπαικών αγορών σε 3 αιτίες και συγκεκριμένα:

1. Οι αποτιμήσεις διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, η αύξηση κερδών είναι ισχυρή (ήδη εδώ και αρκετά χρόνια) και

2. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές είναι υψηλές (και τροφοδοτούν σημαντική άνοδο των μερισμάτων και επαναγορά μετοχών)

3. Παράλληλα οι μακροοικονομικές συνθήκες (χαμηλά επιτόκια και χαμηλός ακόμη πληθωρισμός) είναι εν γένει θετικές για τις επιχειρήσεις.

Για τους επενδυτές με τοποθέτηση σε ευρωπαϊκές μετοχές η Citigroup αναφέρει ότι η πρόσφατη διόρθωση μπορεί να αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία για να αυξήσουν την κατανομή των επενδύσεών τους.

Παράλληλα συνιστά στους επενδυτές περιορισμό των θέσεών τους σε αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν αποκλειστικά σε μετοχές εταιρειών εμπορευμάτων και στροφή σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια με ευρεία διαφοροποίηση σε κλάδους.

Εξάλλου, όπως εκτιμάται στην ανάλυση θα ήταν σκόπιμο οι επενδυτές να εξισορροπήσουν το χαρτοφυλάκιό τους αυξάνοντας την παρουσία τους στις ανεπτυγμένες έναντι των αναδυόμενων μετοχικών αγορών.

”Χάρη στις ισχυρές αποδόσεις των τελευταίων ετών, ενδέχεται μερικοί επενδυτές να έχουν θέσεις σε μετοχές αναδυόμενων αγορών που να είναι μεγαλύτερες από ό,τι ταιριάζει στο επενδυτικό τους προφίλ ως προς την ανάληψη κινδύνων και τον χρονικό ορίζοντα” επισημαίνει η Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v