Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Ευκαιρία για arbitrage λέει η DB

Μια εξαιρετική ευκαιρία για arbitrage προσφέρει η μετοχή της Γερμανός, όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινή (15/6) της έκθεση για τη μετοχή. Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η πρόσφατη χρηματιστηριακή αδυναμία έχει δημιουργήσει μια μοναδική ευκαιρία στη μετοχή της Γερμανός, δεδομένης της προσφοράς της Cosmote στα 19 ευρώ.

Γερμανός: Ευκαιρία για arbitrage λέει η DB
Μια εξαιρετική ευκαιρία για arbitrage προσφέρει η μετοχή της Γερμανός, όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινή (15/6) της έκθεση για τη μετοχή.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η πρόσφατη χρηματιστηριακή αδυναμία έχει δημιουργήσει μια μοναδική ευκαιρία στη μετοχή της Γερμανός, δεδομένης της προσφοράς της Cosmote στα 19 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 18,5 ευρώ και διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα από τις 23 Ιουνίου, μετά τη γενική συνέλευση της εταιρίας μια ημέρα νωρίτερα. Η διοίκηση της Cosmote έχει επισημάνει ότι η προσφορά στα 19 ευρώ δεν θα αναπροσαρμοστεί για το μέρισμα των 0,26 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές που αγοράζουν τη μετοχή θα πάρουν το μέρισμα συν την ανοδική κίνηση της μετοχής από τα 18,24 ευρώ στα 19 ευρώ, σε μια συναλλαγή που αποδίδει 4,1% εκτός των προμηθειών.

Από τη στιγμή που η προσφορά της Cosmote στους μετόχους μειοψηφίας θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο, η περίοδος υπολογίζεται στους τέσσερις μήνες.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τιμή στόχο στα 19 ευρώ με σύσταση hold για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v