Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες δυνατότητες πληροφόρησης από το www.athex.gr

Το ΧΑ στην προσπάθεια αναβάθμισης του τρόπου οργάνωσης της παρεχόμενης μέσα από την ιστοσελίδα του πληροφορίας, προχωρά σε ένα πρώτο βήμα που αποτελεί την τροποποίηση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Χ.Α από www.ase.gr σε www.athex.gr.

Νέες δυνατότητες πληροφόρησης από το www.athex.gr
Το ΧΑ στην προσπάθεια αναβάθμισης του τρόπου οργάνωσης της παρεχόμενης μέσα από την ιστοσελίδα του πληροφορίας, προχωρά σε ένα πρώτο βήμα που αποτελεί την τροποποίηση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Χ.Α από www.ase.gr σε www.athex.gr.

Με αυτό τον τρόπο αφενός αντανακλάται η σύγχρονη ονομασία του Χ.Α και αφετέρου η ιστοσελίδα να αποτελεί το κεντρικό σημείο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τις αγορές που οργανώνονται από το Χ.Α.

Ακόμη στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει αναπτυχθεί μια σειρά από εφαρμογές που προσφέρουν νέες δυνατότητες πληροφόρησης μέσω της ιστοσελίδας του, www.athex.gr, για άμεση και σε νέα λογική παρακολούθηση δεδομένων και γεγονότων που σχετίζονται με το προφίλ κάθε εισηγμένης εταιρείας.

Οι παραπάνω βελτιώσεις είναι απόρροια της αξιοποίησης του πληροφοριακού συστήματος H.E.R.ME.S που αποτελεί το συνδετικό κόμβο μεταξύ Χ.Α και των εισηγμένων εταιρειών του.

Μέσω της ιστοσελίδας του Χ.Α, www.athex.gr και συγκεκριμένα μέσα από την ενότητα με τα προφίλ των εισηγμένων εταιρειών, παράλληλα με τα λοιπά γενικά πληροφοριακά στοιχεία κάθε εταιρείας, προσφέρεται μια καινούργια διευρυμένη δέσμη επιλογών πληροφόρησης που περιλαμβάνει:

-Δελτία Τύπου

-Ανακοινώσεις, όπως δημοσιεύονται στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α.

-Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών

-Οικονομικές Καταστάσεις – Στοιχεία & Πληροφορίες (ΔΛΠ)

-Ετήσια Δελτία

-Μερίσματα / Προμερίσματα ανά χρήση

-Ταμειακές Ροές (ΕΛΠ)

-Πρόσθετα Οικονομικά Στοιχεία (ΕΛΠ)

-Εικόνα Μετοχής: Τελευταία τιμή – όπως παρέχεται από το σύστημα OASIS του Χ.Α με 15΄ λεπτά χρονική υστέρηση, απόλυτη και ποσοστιαία διαφορά, όγκος συναλλαγών, τιμές και τεμάχια αγοράς και πώλησης, υψηλό / χαμηλό ημέρας, προηγούμενο κλείσιμο, συνολικός ημερήσιος όγκος, αξία συναλλαγών και αριθμός πράξεων, πακέτα ημέρας (αριθμός – όγκος - αξία), αριθμός μετοχών και κεφαλαιοποίηση)

-Τιμές κλεισιμάτων μετοχών σε τρεις μορφές αρχείων (HTML – XLS – TXT)

Το παραπάνω πακέτο πλαισιώνεται με μια σειρά από νέες λειτουργικότητες που σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των επενδυτών / αναλυτών που σε σύντομο χρονικό διάστημα επιθυμούν να έχουν ολοκληρωμένη και δυναμική εικόνα των εταιρειών των οποίων οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χ.Α.

Η προσπάθεια για τη μετατροπή της πληροφοριακής ενότητας με το προφίλ κάθε εισηγμένης εταιρείας, σε ένα ικανοποιητικό εργαλείο ανάλυσης θα συνεχιστεί και η συγκεκριμένη πληροφοριακή ενότητα θα εμπλουτίζεται και βελτιώνεται.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα περιλαμβάνει και εταιρικές πράξεις καθώς και σύνδεση με ημερολόγιο προσεχών εταιρικών ανακοινώσεων που θα περιέχει προαναγγελίες γενικών συνελεύσεων, αποκοπές μερισμάτων και άλλα εταιρικά γεγονότα.

Η προσθήκη των παραπάνω νέων πληροφοριακών δυνατοτήτων, αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών πληροφόρησης από την ιστοσελίδα του Χ.Α, www.athex.gr, που σε συνδυασμό με την άμεση μετάδοση των υπολοίπων χρηματιστηριακών ειδήσεων ιδιαίτερα διαμέσου της εφαρμογής της Ροής Εξελίξεων αλλά και των υπολοίπων ηλεκτρονικών μέσων διάχυσης πληροφόρησης που αποτελούν οι ενημερωτικές εκδόσεις του Χ.Α,, φέρνουν πιο κοντά τον επενδυτή στον παλμό της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v