Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Με ”overweight” ξεκινά την κάλυψη η HSBC

Με θεωρητική τιμή στόχο τα 18,2 ευρώ και σύσταση ”overweight” ξεκινά την κάλυψη της ΕΧΑΕ η HSBC, με έκθεσή της στις 8/6/2006. Στην έκθεση αναφέρεται οτι ισχυρή δυναμική σε επίπεδο συναλλαγών της ελληνικής αγοράς spot και η συνεχιζόμενη βελτίωση της αποδοτικότητας, υπογραμμίζουν την αύξηση των κερδών των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

ΕΧΑΕ: Με ”overweight” ξεκινά την κάλυψη η HSBC
Με θεωρητική τιμή στόχο τα 18,2 ευρώ και σύσταση ”overweight” ξεκινά την κάλυψη της ΕΧΑΕ η HSBC, με έκθεσή της στις 8/6/2006.

Στην έκθεση αναφέρεται οτι η ισχυρή δυναμική σε επίπεδο συναλλαγών της ελληνικής αγοράς spot και η συνεχιζόμενη βελτίωση της αποδοτικότητας, υπογραμμίζουν την αύξηση των κερδών των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Οι επιστροφές κεφαλαίου επισημαίνει ο οίκος είναι πιθανόν να συνεχιστούν ως αποτέλεσμα της ισχυρής τάσης στην παραγωγή ταμειακών ροών.

Η HSBC αναφέρεται ακόμη στην στρατηγική της ΕΧΑΕ για ανάπτυξη στα Βαλκάνια και στην ”εξέταση κάποιου τύπου συνεργασιών με μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια” όταν κοπάσει ο θόρυβος από την μάχη για την διεθνή επικράτηση.

Η HSBC αναμένει τα έσοδα από τις συναλλαγές να ανέλθουν στα 93,6 εκατ. ευρώ το 2006 (αύξηση 88%), λόγω της δραματικής αύξησης του ημερήσιου όγκου συναλλαγών και δεδομένου του ότι δύο παράγοντες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν: Ο λόγος κεφαλαιοποίησης της αγοράς προς ΑΕΠ θα παραμείνει στο 76%, έναντι 126% των ευρωπαϊκών περιφερειακών αγορών και ότι η ταχύτητα του τζίρου θα παραμείνει αμετάβλητη για την προβλεπόμενη περίοδο.

Το βασικό σενάριο του οίκου προβλέπει αύξηση 7% και 10,5% στους μέσους ημερήσιους τζίρους για το 2007 και το 2008, αντίστοιχα.

Όπως τονίζει η HSBC η μετοχή της ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v