Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αρνητικές επιρροές από το εξωτερικό

Την αρνητική επίδραση των ξένων αγορών στη Σοφοκλέους προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, μετά την πτώση σε ΗΠΑ και Ασία. Στο επίκεντρο σήμερα η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, τα οποία προβλέπεται ότι θα αυξηθούν στο 2,75%.

ΑΧΕ: Αρνητικές επιρροές από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το αρνητικό κλείσιμο των διεθνών αγορών χθες θα επηρεάσει τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με το πρωινό report Marfin Analysis, η οποία προβλέπεται ότι θα ανοίξει σήμερα σε χαμηλότερο επίπεδο

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι η Σοφοκλέους ίσως κινηθεί σήμερα σε χαμηλότερο επίπεδο, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στο 2,75%.

Σε χαμηλότερο επίπεδο εκτιμά και η Proton Securities ότι θα ανοίξει η Σοφοκλέους, μετά την πτώση σε ΗΠΑ και Ασία.

Παρά το αδύναμο άνοιγμα, η Σοφοκλέους κατάφερε να επανέλθει σε θετικό πεδίο, κυρίως λόγω του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα όμως με τη χρηματιστηριακή, η εικόνα σήμερα αναμένεται να είναι διαφορετική, καθώς το αναμενόμενο αρνητικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, δεν επιτρέπει αισιοδοξία για συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στο Χ.Α. Στο επίκεντρο πάντως σήμερα θα βρίσκεται η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Τι έγινε χθες: Οι τράπεζες οδήγησαν σε υψηλότερο επίπεδο χθες τη Σοφοκλέους, με την Εθνική να δείχνει σημάδια πιθανής ανάκαμψης, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο δείκτης FTSE 20 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%, ενώ με απώλειες 0,37% έκλεισε ο FTSEM 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v