Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: ”Χλιαρή” υποδοχή του 3μήνου από αναλυτές

Ήπια θετικά είδαν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Folli Follie, κρίνοντας παράλληλα ότι τα στοιχεία για τις δραστηριότητες της εταιρίας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αναβάθμιση σε ”συσσώρευση” από Εγνατία.

Folli: ”Χλιαρή” υποδοχή του 3μήνου από αναλυτές
”Χλιαρή” εμφανίζεται η πρώτη άποψη των αναλυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Folli Follie, κρίνοντας παράλληλα ότι τα στοιχεία για τις δραστηριότητες της εταιρίας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της και ”μη παρέχοντα έμπνευση” χαρακτηρίζει η Εγνατία τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας, όπως αναφέρει σε σχετικό της flash note. Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να ξαφνιάσουν την αγορά. Μέχρι την ανακοίνωση του business plan της εταιρίας και των προβλέψεων για το 2006 η χρηματιστηριακή διατηρεί τις εκτιμήσεις και την τιμή-στόχο, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε ”συσσώρευση” λόγω της κάμψης της μετοχής.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ δηλώνει ικανοποιημένη από την καλή απόδοση της Folli Follie στην περιοχή της Ασίας, τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στην Ιαπωνία, την αύξηση του περιθωρίου κέρδους και την αύξηση της παραγωγής ταμειακών ροών. Επίσης διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της.

Η Marfin Analysis αναφέρει ότι οι πωλήσεις ανά αγορά, η κερδοφορία και το άνοιγμα νέων καταστημάτων ήταν ευνοϊκά, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Θετική κρίνεται η απόδοση της εταιρίας στις αγορές της Ασίας και της Ιαπωνίας.

Η Eurobank Securities, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ όσον αφορά στις πωλήσεις της Folli Follie, γίνεται αναφορά στη συνεισφορά των αγορών της Ασίας και της Ιαπωνίας.

Ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις επισημαίνει η HSBC Pantelakis ότι είναι τα αποτελέσματα τριμήνου της Folli Follie σε σημερινό της σχόλιο, στο οποίο διατηρεί τη σύσταση ”neutral” και θεωρητική τιμή-στόχο τα 24,7 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει το ιδιαίτερα ισχυρό α΄ τρίμηνο του 2005, τη δυσκολία σύγκρισης, αλλά και το discount στο οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή σε σχέση με τον κλάδο, το οποίο αποδίδει στις επαναλαμβανόμενες αρνητικές εκπλήξεις κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v