Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praxis: Πως συμπεριφέρεται το ΧΑ μετά τις βυθίσεις

Oι έντονες πτωτικές τάσεις στο ΧΑ δηµιουργούν αρνητικές υπερβολές οι οποίες παρουσιάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις, ως αγοραστικές ευκαιρίες αφού κατά µέσο όρο 16 συνεδριάσεις µετά την αρχική πτωτική συνεδρίαση οι απώλειες ανακτώνται. Αυτό συμπεραίνει η Praxis σε ειδική ανάλυση (25/05) για την διαχρονική αντιδραση του Γ.Δ. μετά από απότομες πτώσεις.

Praxis: Πως συμπεριφέρεται το ΧΑ μετά τις βυθίσεις
Oι έντονες πτωτικές τάσεις στο ΧΑ δηµιουργούν αρνητικές υπερβολές οι οποίες παρουσιάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις, ως αγοραστικές ευκαιρίες αφού κατά µέσο όρο 16 συνεδριάσεις µετά την αρχική πτωτική συνεδρίαση οι απώλειες ανακτώνται.

Αυτό συμπεραίνει ο κ. Κ. Σεγρεδάκης της Praxis International σε ειδική ανάλυση (25/05) για την διαχρονική αντιδραση του Γ.Δ. του ΧΑ μετά από απότομες πτώσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση οι κυριότερες πτωτικές συνεδριάσεις (απώλειες ισχυρότερες του 5,0%) για το Γενικό Δείκτη ήταν 14 την περίοδο από το 1996 έως σήμερα.

Η ισχυρότερη ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 (επίθεση στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης) όπου ο Γ.Δ. υποχώρησε κατά 7,74%, ενώ στις 24 Απριλίου 1998 υποχώρησε κατά 7,7%.

Παράλληλα στη μελέτη συμπεραίνεται πως σε ένα ενδεικτικό διάστηµα 60 συνεδριάσεων, µετά την πτώση, η µέση συσσωρευτική απόδοση προσεγγίζει το 10%.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, στο 50% των περιπτώσεων του δείγµατος, οι συσσωρευτικές αποδόσεις παραµένουν θετικές µετά από την 15η συνεδρίαση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο στη δεξιά στήλη ”ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v