Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Καλή ευκαιρία αγοράς, λέει η Fortius

Καλή ευκαιρία αγοράς χαρακτηρίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα τρέχοντα επίπεδα η Fortius Finance, εντοπίζοντας στα 29 με 29,5 ευρώ τις δύο μακροπρόθεσμες ανοδικές στηρίξεις.

Εθνική: Καλή ευκαιρία αγοράς, λέει η Fortius
Με νέα σημαντική πτώση της τάξεως του -4,44%, στα 31 ευρώ, έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνει σε σημερινή τεχνική της ανάλυσης η Fortius, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό επαναπροσέγγισης του υψηλού των 44,62 ευρώ στο 44%. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 1,46 εκατ. τεμάχια ενώ το εύρος διαμορφώθηκε στο 5,92% μεταξύ των 32,82 ευρώ και των 30,9 ευρώ.

Εφαρμόζοντας τη διαγραμματική ανάλυση στο εβδομαδιαίο λογαριθμικό chart της μετοχής διαπιστώνουμε ότι στη περιοχή των 29 με 29,5 ευρώ τέμνονται οι δύο μακροπρόθεσμες ανοδικές γραμμές στήριξης MN και GKFL. Γραμμές όπου ουσιαστικά ενώνουν τρεις κορυφές και τρεις πυθμένες, από τους οποίους οι δύο M και N είναι από τους πιο σημαντικότερους, καθώς ορίζουν το κάτω όριο του μακροπρόθεσμου ανοδικού trend, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου του 2003, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Μάλιστα, η σημαντικότητα της εν λόγω ζώνης στήριξης αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο και από το γεγονός της διέλευσης του απλού κινητού μέσου όρου τάσης των 100 εβδομάδων από τα 29 ευρώ, σημείο όπου έχει ήδη ακουμπήσει η μετοχή και αντέδρασε ανοδικά στη προχθεσινή συνεδρίαση Από τεχνικής απόψεως εάν χρησιμοποιήσουμε τον γνωστό ταλαντωτή Chande Momentum Oscillator (CMO) θα αντιληφθούμε την έντονα υπερπουλημένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μετοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εάν μάλιστα συγκρίνουμε τη θέση του δείκτη με τους προηγούμενους τέσσερις σχηματισμένους πυθμένες θα διαπιστώσουμε ότι πιθανότατα τα επίπεδα αυτά των τιμών στα οποία έχει περιέλθει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v