Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προσπάθειες ανάκαμψης

Η αστάθεια θα εξακολουθήσει να επικρατεί αυτήν την εβδομάδα, αν και η αγορά καταβάλει προσπάθειες ανάκαμψης μετά τις πρόσφατες απώλειες. Στο επίκεντρο θα παραμείνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΑΧΕ: Προσπάθειες ανάκαμψης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Μεγάλες είναι οι πιθανότητες ανάκαμψης σήμερα στη Σοφοκλέους, αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν γίνει ελκυστικές και πάλι, ενώ η αγορά έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 10% κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η Proton Securities εκτιμά ότι η Σοφοκλέους σήμερα ίσως ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τις πρόσφατες απώλειες, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ΔΕΗ, η οποία ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι αυτήν την εβδομάδα τα ”συναισθήματα” θα είναι ανάμεικτα, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα παραμένουν στο προσκήνιο.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι ο γενικός δείκτης έχασε το 7,8% της αξίας του την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανάκαμψη που σημειώθηκε την Παρασκευή. Η αστάθεια θα συνεχίσει να επικρατεί, όμως δεν αποκλείονται οι περαιτέρω προσπάθειες ανόδου. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, αναμφίβολα στο επίκεντρο θα βρεθεί η εισαγωγή του ΤΤ στο χρηματιστήριο.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Σε χαμηλότερο επίπεδο έκλεισαν οι ελληνικές μετοχές την Παρασκευή, με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 397 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE-20 και FTSEM-40 να υποχωρούν κατά 0,75% και 0,14% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v