Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Σπ. Καπράλος

Την έναρξη επιστροφής κεφαλαίων από το Επικουρικό προς τις χρηματιστηριακές, την έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας Χ.Α.-ΧΑΚ, το ”πράσινο φως” σε τρία remote members, αλλά και κάποιες αλλαγές στο καθορισμό των τιμών για τις συναλλαγές του τελευταίου δεκαπεντάλεπτου (16.45-17.00) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος του Χ.Α.

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Σπ. Καπράλος
Στις τελευταίες εξελιξεις όσον αφορά στο θέμα επιστροφής μέρους του Επικουρικού Κεφαλαίου στα μέλη του Χ.Α. (αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ), αλλά και στις ήδη ανακοινωθείσες αλλαγές που πρόκειται να ισχύσουν εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια γεύματος με εκπροσώπους του Τύπου.

Τα κύρια σημεία στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί ο πρόεδρος του Χ.Α. είναι τα ακόλουθα:

Εξελίξεις όσον αφορά στην έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας μεταξύ Χ.Α. και ΧΑΚ. Εντός της τρέχουσας εβδομάδος θα ξεκινήσουν εικονικές συνεδριάσεις, ενώ στην τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε ”πράσινο φως” στη λειτουργία των πρώτων 3 remote members.



Eξελίξεις όσον αφορά στην έναρξη διαδικασίας επιστροφής κεφαλαίων από το Επικουρικό στα μέλη του Χ.Α.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και για τα δύο αυτά θέματα έχουν γίνει οι σχετικές προσαρμογές στο ΟΑΣΗΣ και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν εικονικές συνεδριάσεις.

Ως γνωστόν, στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει το νέο ωράριο συνεδρίασης για τους τίτλους της Μεσαίας – Μικρής Κεφαλαιοποίησης, καθώς θα δοθεί μία επιπλέον ώρα συναλλαγών κατά την έναρξη συνεδρίασης της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Τέλος, όσον αφορά στον τρόπο κλεισίματος των μετοχών, ΔΕΝ αναμένονται αλλαγές. Αυτό που αναμένεται να διαφοροποιηθεί, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανές παρερμηνείες, είναι το εξής:

Σήμερα, η τιμή κλεισίματος μίας μετοχής προσδιορίζεται με το closing auction.

Aυτός ο τρόπος θα συνεχίσει να ισχύει.

Αυτό που αλλάζει είναι οι συναλλαγές που θα γίνονται στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο (16.45 – 17.00), οι οποίες έως τώρα γίνονται στη μεσοσταθμική τιμή μιας μετοχής.

Στο εξής, οι συναλλαγές-πακέτα θα γίνονται με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτές των ιδιωτών επενδυτών θα γίνονται με τη μέθοδο του closing auction. Πρόκειται για αλλαγή καθαρά πρακτική και τεχνική, η οποία δεν αλλάζει με κανέναν τρόπο τη σημερινή διαμόρφωση της τιμής κλεισίματος των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v