Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmΟΤΕ: Αύξηση 5% στα κέρδη ”βλέπει” η HSBC

Στα 78 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της CosmΟΤΕ με αύξηση 5% σε ετήσια βάση που δεν οφείλεται σε οργανικούς παράγοντες, όπως σχολιάζει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία η HSBC Pantelakis Sec,η οποία διατηρεί θεωρητική τιμή-στόχο στα 20,7 ευρώ και σύσταση ”neutral” για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

CosmΟΤΕ: Αύξηση 5% στα κέρδη ”βλέπει” η HSBC
Στα 78 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της CosmΟΤΕ με αύξηση 5% σε ετήσια βάση που δεν οφείλεται σε οργανικούς παράγοντες, όπως σχολιάζει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία η HSBC Pantelakis Sec, η οποία διατηρεί θεωρητική τιμή-στόχο στα 20,7 ευρώ και σύσταση ”neutral” για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα μεγέθη της CosmOTE δεν επιδέχονται σύγκριση σε ετήσια βάση καθώς η εταιρία ενοποίησε για πρώτη φορά τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια (Globul, Cosmofon και Cosmote Romania) στο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι το α΄ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πιο αδύναμο της CosmΟΤΕ.

Σε γενικές γραμμές, η HSBC προβλέπει ότι η εταιρία θα ανακοινώσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης στις πωλήσεις ομίλου και τα EBITDA, κυρίως λόγω της ενοποίησης των θυγατρικών. Επισημαίνει δε ότι εάν εξαιρεθούν τα αποτελέσματα των Globul, Cosmofon και CosmΟΤΕ Romania, η λειτουργική της απόδοση της δεν θα είναι εντυπωσιακή, με ήπια αύξηση στις πωλήσεις 5% και υποχώρηση των περιθωρίων στα EBITDA κατά 70 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, τα έσοδα του ομίλου θα ενισχυθούν κατά 29% σε ετήσια βάση, στα 490 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των ισχυρών εσόδων της Globul (73 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο), με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 5% στα 78 εκατ. ευρώ.

Η CosmΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 23 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v