Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Egnatia: Εκτιμήσεις για ΚΑΕ, Γερμανό, ΕΛΠΕ

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ, Γερμανό και Ελληνικά Πετρέλαια καταθέτει σε σημερινές τις εκθέσεις η Egnatia Finance. Η χρηματιστηριακή ”βλέπει” υποχώρηση στα καθαρά κέρδη των ΚΑΕ κατα 2,2%, εκτίναξη 224% στα κέρδη της Γερμανός και αύξηση 26,3% για τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ.

Egnatia: Εκτιμήσεις για ΚΑΕ, Γερμανό, ΕΛΠΕ
Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ, Γερμανός και Ελληνικά Πετρέλαια καταθέτει σε σημερινές τις εκθέσεις η Egnatia Finance.

Όπως αναφέρει, διατηρεί, προς το παρόν, την τιμή στόχο των 16,6 ευρώ για την μετοχή των ΚΑΕ, όμως, στην έκθεσή της με ημερομηνία 16/5/2006, τονίζει οτι θα μειώσει την τιμή στην περίπτωση που τελικά υπάρξει δικαστική απόφαση υπέρ της ανάκλησης της άδειας που έχουν τα ΚΑΕ για την πώληση πετρελαίου.

Στην έκθεσή της, η Εγνατία προβλέπει οτι οι πωλήσεις των ΚΑΕ στο πρώτο τρίμηνο θα είναι αυξημένες κατά 3,7% στα 40,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA θα μειωθούν κατά 5,3% στα 8,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 2,2% στα 5,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ΚΑΕ ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2006 στις 22 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Επίσης, στην έκθεσή της η Εγνατία Finance αναφέρει οτι διατηρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης 2006, τουλάχιστον μέχρις ότου ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την πώληση αφορολόγητων καυσίμων στα σύνορα, η οποία αναμένεται τον Μάιο.

Επιπλέον, μετά την απόκτηση από την Folli Follie του 24,7% που κατείχε η Γερμανός στα ΚΑΕ, οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση των ΚΑΕ, αλλά και την ανακοίνωση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου που θα μεγιστοποιεί τις συνέργιες μεταξύ ΚΑΕ και Folli Follie.

Παράλληλα, η Egnatia Finance προβλέπει εκτίναξη των καθαρών κερδών της Γερμανός στο α’ τρίμηνο κατά 224% σε ετήσια βάση στα 32,6 εκατ. σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Μαίου, όπου διατηρεί την τιμή στόχο των 19 ευρώ και τη σύσταση accumulate.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις της λιανικής αλυσίδας θα ενισχυθούν κατά 18,5% στα 231,2 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 22,4 εκατ. ευρώ με αύξηση κατά 15,9% σε ετήσια βάση.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη της Γερμανός θα σημειώσουν άνοδο 224% λόγω των κεφαλαιακών κερδών από την πώληση της Unitel. Εάν εξαιρεθεί αυτό το έκτακτο στοιχείο, τα καθαρά κέρδη του θα σημειώσουν άνοδο 21% στα 12,2 εκατ. ευρώ.

Η Γερμανός ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2006 στις 23 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 26,3% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Μαΐου, όπου διατηρεί σύσταση ”accumulate” και τιμή στόχο στα 13,3 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις των ΕΛΠΕ θα ενισχυθούν κατά 36,3% στο πρώτο τρίμηνο, στα 1,99 δισ. ευρώ έναντι 1,46 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2006 στις 17 Μαΐου, στις 13:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v