Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις Δημόσιες Προσφορές

Ψηφίστηκε σήμερα απο τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Δημόσιες Προσφορές, μέσω του οποίου κατέρχεται στο 33,33% το ποσοστό πέραν του οποίου είναι η υποχρεωτική η Δημόσια Προσφορά για όποιον το αποκτήσει. Στο 90% από 95% το όριο για την υποχρεωτική πώληση στον εξαγοράζοντα.

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις Δημόσιες Προσφορές
Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Δημόσιες Προσφορές, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την κάθοδο στο 33,33% του ποσοστού πέραν του οποίου, είναι υποχρεωτική η υποβολή δημόσιας προσφοράς για το υπόλοιπο των μετοχών, εισηγμένης εταιρίας.

Το νέο πλαίσιο θα είναι νόμος του κράτους, σε περίπου 20 ημέρες, διάστημα στο οποίο θα γίνει η δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβατικό διάστημα.

Επίσης κατήλθε από 95 σε 90% το όριο στο οποίο εφόσον έχει γίνει δημόσια προσφορά, ο εξαγοράζων εξαγοράζει πλέον υποχρεωτικά και όσους δεν έδωσαν τις μετοχές τους στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς. Στην ουσία με τον τρόπο αυτό, μπορεί να γίνει delisting εισηγμένης εταιρίας εφόσον αποδεχτεί την τιμή το 90% των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v