Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Ευκαιρίες υπεραπόδοσης από πτώση τραπεζών

Η υποχώρηση που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε σημερινό της report, στο οποίο σχολιάζεται η μείωση των κερδών από τα spreads των επιτοκίων και επισημαίνονται εναλλακτικοί τρόποι αύξησης των εσόδων. Προβλέπεται μέση ετήσια αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών κατά 23% έως το 2008.

Π&Κ: Ευκαιρίες υπεραπόδοσης από πτώση τραπεζών
Η υποχώρηση που καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών προσφέρει ευκαιρίες υπεραπόδοσης επισημαίνει η Π&Κ σε report (11/05) για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο ”Share price weakness opportunity to overweight”.

Αν και η πίεση στα spreads ήταν υψηλότερη των εκτιμήσεων αντισταθμίστηκε από τους ισχυρούς όγκους (volumes) των τραπεζών, αναφέρει η Π&Κ διατηρώντας παράλληλα την άποψη ότι η μέση ετήσια αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών θα ενισχυθεί 23% έως το 2008.

Οι παράγοντες που θα αντισταθμίσουν, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, την υποχώρηση των spread είναι οι διευρυνόμενες πηγές εσόδων όπως το asset management και οι ασφάλειες αλλά και η επιταχυνόμενη επέκταση των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περιλαμβάνεται επίσης η ισχυρή αύξηση στους όγκους χορηγήσεων με την χρηματιστηριακή να αναφέρει το παράδειγμα των δάνειων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το υψηλότερο P/E των τραπεζών, που εκτιμάται στο 14 για το 2007, δικαιολογείται από τις ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτουν οι εγχώριες τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών.

Όπως επισημαίνει η Π&Κ τα αποτελέσματα των τραπεζών ευθυγραμμίστηκαν ”συνολικά” με τις προσδοκίες της αγοράς. Ωστόσο, τονίζει η χρηματιστηριακή, φαίνεται ότι η αγορά ανέμενε θετικές εκπλήξεις αφού οι εγχώριες τράπεζες διαπραγματεύονται με premium.

Η Π&Κ θέτει τιμή – στόχο τα 51 ευρώ για την Εθνική, τα 38 ευρώ για την Alpha, τα 40 ευρώ για την Eurobank και τα 30,5 ευρώ για την Πειραιώς. Η σύσταση για τις 4 μετοχές είναι ”overweight”.

Για την Εμπορική θέτει τιμή τα 28 ευρώ (equalweight), ενώ για την Αγροτική η τιμή τίθεται υπό αναθεώρηση (equalweight). Συνιστά ”overweight” για την Τράπεζα Κύπρου με την τιμή να βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της 10 Μαίου με τίτλο ”Εταιρικές Συμφωνίες” επισημαίνει ότι οι εταιρικές εξελίξεις έχουν µονοπωλήσει την προσοχή της αγοράς και αναµένονται περισσότερες συµφωνίες. Οι επιπτώσεις των συµφωνιών γίνονται εµφανείς µε τον χρόνο και η εκτέλεσή τους είναι σηµαντική.

Το περιθώριο ανόδου που ακόµα βλέπουµε στην Ελληνική αγορά µπορεί να αποδοθεί κυρίως στην συνεχιζόµενη πιστωτική επέκταση, στη δυνατότητα εταιρικών αναδιαρθρώσεων, στην περιφερειακή επέκταση, στη θετική δυναµική στο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, στην ανάκαµψη του κατασκευαστικού κλάδου και όχι τόσο στο ενδεχόµενο νέων συµφωνιών, τονίζει η Π&Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v