Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 33 ευρώ την ”κόβει” η Citigroup

Στα 33 από 34 ευρώ περικόπτει η Citigroup την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ η σύσταση αναθεωρείται σε hold από buy, ως αποτέλεσμα της σημαντικής ανόδου της μετοχής.

Alpha Bank: Στα 33 ευρώ την ”κόβει” η Citigroup
Στα 33 από 34 ευρώ περικόπτει η Citigroup την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ η σύσταση αναθεωρείται σε hold από buy, ως αποτέλεσμα της σημαντικής ανόδου της μετοχής απο την αρχή του έτους.

Η Citigroup μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους της Alpha κατά 2% για το 2006 και κατά 3% για το 2007 και πλέον περιμένει ετήσιο ρυθμό αύξησης στο 14% έναντι 15% του business plan της τράπεζας.

Ακολούθως η Citigroup μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 κατά 1% και για το 2007 κατά 3%.

Ο οίκος εκτιμά ότι τα κέρδη της Alpha Bank στο α΄ τρίμηνο του 2006 θα διαμορφωθούν στα 139 εκατ. ευρώ με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εκτιμώνται στα 325 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 474 εκατ. ευρώ.

Μετά την από την αρχή του χρόνου άνοδο της μετοχής κατά 30% η Citigroup παρατηρεί πως η αποτίμηση της Alpha Bank είναι αντίστοιχη των ανταγωνιστών της και στα μισά περίπου του ιστορικού της εύρους.

Η επέκταση στη Ν.Α. Ευρώπη παραμένει οργανικά προσανατολισμένη και τα νέα ανοίγματα υποκαταστημάτων θα ωθήσουν υψηλότερα τα έξοδα του ομίλου κατά 9% για το 2006 έναντι του 2005, αναφέρει ο οίκος.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Eurobank, όπου φάνηκε η μείωση των spreads, και της Πειραιώς, με τα αυξημένα έξοδα τόκων, ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών αναφέρει η Citigroup και συνολικά ”απλώς in line με τις προσδοκίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v