Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τι βλέπει για 5 εισηγμένες

Nέες υψηλότερες τιμές στόχους για τις μετοχές της ΔΕΗ, της Intralot, της Νεοχημικής και της Frigoglass θέτει η Alpha με ξεχωριστές εκθέσεις της. Παράλληλα παραθέτει εκτιμήσεις για τα μεγέθη α΄ τριμήνου της Eurobank.

Alpha Finance: Τι βλέπει για 5 εισηγμένες
Nέες υψηλότερες τιμές στόχους για τις μετοχές της ΔΕΗ, της Intralot, της Νεοχημικής και της Frigoglass θέτει η Alpha με ξεχωριστές εκθέσεις της. Παράλληλα παραθέτει εκτιμήσεις για τα μεγέθη α΄ τριμήνου της Eurobank.

Για τη μετοχή της ΔΕH η νέα τιμή στόχος τίθεται στα 27, από 22,2 ευρώ πριν, με τη σύσταση αμετάβλητη (outperform). Η νέα τιμή υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 24%.

Η χρηματιστηριακή κρίνει το νέο business plan που παρουσίασε η Επιχείρηση ως ”υποσχόμενο” (promising), ενώ επισημαίνει μια διαφαινόμενη ”αλλαγή στάσης” από την κυβέρνηση απέναντι στην ΔΕΗ αλλά και στην εγχώρια ηλεκτρική αγορά.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τους στόχους του business plan ως ρεαλιστικούς και προβλέπει ότι το P/E της ΔΕΗ από 36,2 το 2006 θα υποχωρήσει στο 12,7 το 2007.

Για τη μετοχή της Intralot η νέα τιμή τίθεται στα 27,5 ευρώ, από 23,5 πριν, με τη σύσταση outperform σταθερή.

Η Alpha Finance αναβαθμίζει κατά 15% τις προβλέψεις για τα μεγέθη 2006 της εισηγμένης, τα οποία και εκτιμά στα 123 εκατ. ευρώ. Η μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005 – 08 εκτιμάται στο 31,5% από 21,5% προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά την Frigoglass η τιμή τίθεται στα 12,8 ευρώ, από 8,4 ευρώ πριν και η σύσταση outperform παραμένει αμετάβλητη.

Οι αναλυτές της Alpha Finance θεωρούν ότι το 2006 θα είναι άλλο ένα ισχυρό έτος για την εισηγμένη προβλέποντας περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της Frigoglass σε Ασία, Αφρική, Ωκεανία και Μέση Ανατολή.

Επίσης, αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Νεοχημικής στα 12,41 ευρώ από 6,05 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση neutral.

Η Alpha Finance υπογραμμίζει ότι, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των ταμειακών ροών, η νέα συμφωνία με την Lukoil, αλλά και η ”εισβολή” της εταιρίας στις αναδυόμενες αγορές δικαιολογούν την νέα αποτίμηση της εταιρίας.

Για το τρέχον έτος τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 19 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Finance προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank θα ενισχυθούν κατά 33% στο τρίμηνο σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 145 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, εκτιμά ότι τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας θα ενισχυθούν κατά 23,6% σε ετήσια βάση, στα 528,7 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις της χρηματιστηριακές είναι ισχυρότερες από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, με βάση δημοσκόπηση του Bloomperg που ”βλέπει” αύξηση καθαρών κερδών κατά 26% και των λειτουργικών εσόδων κατά 22%, κάτι που αποδίδει στην πεποίθησή της ότι δεν θα σημειωθεί επιβράδυνση στον ρυθμό ενίσχυσης του δανεισμού.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δεν περιμένει σημαντική συρρίκνωση στα περιθώρια κερδοφορίας από συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων και ιδίως τον ενυπόθηκο δανεισμό.

Η Alpha Finance διατηρεί την τιμή στόχο των 36,6 ευρώ και τη σύσταση outperform για τον τίτλο της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v