Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για το deal Folli - Γερμανού στα ΚΑΕ

Η Folli Follie πιθανόν να υποβάλει δημόσια προσφορά για το 100% των μετοχών των ΚΑΕ, σχολιάζει η HSBC μετά τη συμφωνία να αποκτήσει το ποσοστό της Γερμανός στα ΚΑΕ. Mε την τιμή–στόχο των ΚΑΕ στα 12,3 ευρώ, η Folli Follie καταβάλλει παραπάνω περίπου 3,3 ευρώ ανά μετοχή ή 43 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η χρηματιστηριακή. Τι σχολιάζει η Proton.

Οι αναλυτές για το deal Folli - Γερμανού στα ΚΑΕ
Η Folli Follie πιθανόν να υποβάλει δημόσια προσφορά για το 100% των μετοχών των ΚΑΕ, σχολιάζει η HSBC μετά τη συμφωνία να αποκτήσει το ποσοστό της Γερμανός στα ΚΑΕ.

Η Folli Follie θα αποκτήσει το 24,67% των ΚΑΕ στα 15,6 ευρώ ανά μετοχή, διπλασιάζοντας τη συμμετοχή της, η οποία πλέον ανέρχεται στο 49,4%.

Το τίμημα, που ανέρχεται στα 203 εκατ. ευρώ, διαμορφώνει P/E 20 για τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006. Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 24,7 ευρώ για τη μετοχή της Folli Follie με σύσταση ”neutral”.

Η HSBC εκφράζει ”επιφυλάξεις” για την αξία του deal, αποδίδοντάς του το χαρακτηρισμό ”value – destroying” για τη Folli Follie.

Mε την τιμή–στόχο των ΚΑΕ στα 12,3 ευρώ (βάσει των μοντέλων αποτίμησης της HSBC), η Folli Follie καταβάλλει παραπάνω περίπου 3,3 ευρώ ανά μετοχή ή 43 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Folli Follie εξαγοράσει τις μετοχές μειοψηφίας των ΚΑΕ, τότε θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες συνέργειες μεταξύ των δύο ομίλων.

Aπό την πλευρά της, η Proton κρίνει ευνοϊκή για τη Γερμανός την τιμή που ορίστηκε για την πώληση στη Folli Follie του μεριδίου που κατέχει στα ΚΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε report (5/5) της χρηματιστηριακής, η τιμή της συναλλαγής ορίστηκε στα 15,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ τα ΚΑΕ αποτιμώνται από την Proton στα 13,80 ευρώ ανά μετοχή.

Για τον Γερμανό, σημειώνει η Proton, η εισροή ρευστού θα αγγίξει τα 202 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v