Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Στις ”μετοχές προς αποφυγή” η Εθνική

Στο χαρτοφυλάκιο ”μετοχών προς αποφυγή” (stocks to avoid) εντάσσει με έκθεση της που φέρει ημερομηνία 1η Ιουλίου τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ο διεθνής επενδυτικός οίκος Schroder Salomon Smith Barney.

SSSB: Στις ”μετοχές προς αποφυγή” η Εθνική
Στο χαρτοφυλάκιο ”μετοχών προς αποφυγή” ( stocks to avoid) έντάσσει με έκθεση της που φέρει ημερομηνία 1ης Ιουλίου τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ο διεθνής επενδυτικός οίκος Schroder Salomon Smith Barney.

Η συγκεκριμένη έκθεση φέρει τον τίτλο ”ψαρεύοντας στον βυθό” και αφορά τις τράπεζες στο χώρο της Ευρώπης. Οι αναλυτές της SSSB, σχημάτισαν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο τον Ιανουάριο του 2002 ως ”καθρέπτη” ενός άλλου προτινόμενου χαρτοφυλακίου του ”Μετοχές προς αγορά”. Οι μετοχές του ενός προορίζονται για αγορά και του άλλου (των μετοχών προς αποφυγή, για λήψη θέσεων Short!)

Στο χαρτοφυλάκιο ”Μετοχών προς αποφυγή” πέραν της Εθνικής περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΑΒΝ ΑΜRO, HBOS, HVB,BES, Alliance and Leicester.

Σημειώνεται οτι η SSSB ήταν σύμβουλος στην προαναγγελθείσα, αλλά τελικώς μη πραγματοποιηθείσα συνένωση με την Alpha Bank.

Εκτοτε, σχολιάζουν αναλυτές άλλων εταιριών του χώρου, εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερα λεπτομερή και συνάμα άκρως.. ”επιθετική” προσέγγιση στις αναλύσεις του για την Eθνική Τράπεζα. Οι ίδιοι επισημαίνουν οτι η SSSB ήταν απο τους λίγους οίκους που είχαν διατυπώσει πρόβλεψη για μείωση των κερδών της Εθνικής κατα 60% και άνω στο α΄τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται επίσης οτι στη συγκεκριμένη έκθεση, ο ξένος οίκος δεν αναφέρει τα κριτήρια με τα οποία ενέταξε τη μετοχή της Εθνικής στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v