Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Εκτιμήσεις για το α’ τρίμηνο 4 τραπεζών

Αύξηση καθαρών κερδών από 31,9% έως 319,4% εκτιμά η HSBC Pantelakis Securities πως θα παρουσιάσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2006 οι Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς σε σημερινό της report. Οι αναλυτικές εκτιμήσεις, οι τιμές-στόχοι, οι συστάσεις.

HSBC: Εκτιμήσεις για το α’ τρίμηνο 4 τραπεζών
Τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη πρώτου τριμήνου των EFG Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα δίνει η HSBC Pantelakis Securities σε σημερινό της report, εν όψει της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Eurobank θα ενισχυθούν κατά 31,9% σε ετήσια βάση, της Alpha Bank κατά 34,4%, της Εθνικής Τράπεζας κατά 43,2% και τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς θα ενισχυθούν κατά 319,4% σε ετήσια βάση και κατά 44,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank θα διαμορφωθούν στα 143 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 31,9% σε ετήσια βάση. Η χρηματιστηριακή δίνει θεωρητική τιμή-στόχο στα 35,5 ευρώ με σύσταση neutral για τη μετοχή της τράπεζας, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα στις 9 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς.

Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς θα εκτιναχθούν στα 179,4 εκατ. ευρώ με αύξηση κατά 319,4% σε ετήσια βάση, όπως εκτιμά η HSBC, λόγω έκτακτων κεφαλαιακών κερδών από την πώληση του μεριδίου στην ING. Δίνει θεωρητική τιμή-στόχο στα 28,2 ευρώ με σύσταση neutral για τη μετοχή της τράπεζας, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα στις 10 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στα 135,1 εκατ. ευρώ εκτιμά η HSBC ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 34,4% σε ετήσια βάση αλλά πτώση 4,7% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Δίνει θεωρητική τιμή-στόχο στα 36,4 ευρώ με σύσταση overweight. Η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 17 Μαΐου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Τέλος, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 224,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, με αύξηση 43,2% σε ετήσια βάση και 14,6% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Όπως επισημαίνει, στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται και έκτακτο κέρδος 25 εκατ. ευρώ από την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής στον Καναδά. Δίνει θεωρητική τιμή στόχο στα 46,3 ευρώ με σύσταση overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v