Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Νέα τιμή-στόχος στα 19,5 ευρώ για OTE

Νέα τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ από 18 ευρώ δίνει στη μετοχή του OTE η UBS σε σημερινή έκθεσή της (3 Μαΐου) για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral 2”.

UBS: Νέα τιμή-στόχος στα 19,5 ευρώ για OTE
Νέα τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ από 18 ευρώ δίνει στη μετοχή του OTE η UBS σε σημερινή έκθεσή της (3 Μαΐου) με τίτλο ”Telekom Austria και OTE: Μια νέα ματιά”, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral 2”.

O διεθνής οίκος συγκρίνει τον OTE με την Telekom Αustria, θεωρώντας ότι υπάρχουν ισχυρές ομοιότητες μεταξύ των δύο εταιριών, τόσο λόγω της διεθνούς επέκτασής τους όσο και λόγω της πιθανότητας εξαγοράς τους από μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι προτιμά την Telekom Austria (τη σύσταση της οποίας αναβαθμίζει σε ”buy 2”) λόγω των ανησυχιών για κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, η UBS εκτιμά ότι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος θα παραμείνει σε φάση ενοποίησης και ότι τόσο η Telekom Austria όσο και ο ΟΤΕ είναι καλά τοποθετημένοι σε αυτό το πλαίσιο, προσφέροντας στρατηγικές παρουσίες που η UBS θεωρεί ότι ενδιαφέρουν τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου.

Ως εκ τούτου, θέτει στις τιμές-στόχους premium εξαγοράς, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των premium που καταβλήθηκαν για εξαγορές διαμορφώνεται στο 30%. Για τον ΟΤΕ ενισχύει την τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης 8,33% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 2 Μαϊου στα 18 ευρώ.

Όπως εξηγεί η UBS, ενώ ο ΟΤΕ αναμένεται να επωφεληθεί από την ισχυρή διεθνή του ανάπτυξη, η μετοχή του είναι εκτεθειμένη σε ρίσκα εκτέλεσης. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος εκφράζει τις ανησυχίες του για το εγχώριο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και την επανεκκίνηση της Cosmote στη Ρουμανία, για την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο υψηλότερων του αναμενομένου κεφαλαιακών δαπανών.

Η UBS θεωρεί ότι τόσο ο OTE όσο και η Telekom Austria θα ενδιαφερθούν έμπρακτα για τη Mobi63 (πρώην Μobtel) στη Σερβία, αλλά και ότι η αυστριακή εταιρία είναι σε καλύτερη θέση για την απόκτησή της.

Όσον αφορά στη σύγκριση μεταξύ των δύο μετοχών των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, η UBS καταλήγει ότι η Telekom Austria εκπροσωπεί τη βραχυπρόθεσμη απόδοση και ο OTE τη μακροπρόθεσμη, η οποία εξαρτάται από την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, ένα σταθερό περιβάλλον στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας και την επιτυχία στη Ρουμανία.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι υπάρχει η πιθανότητα εξαγοράς της Telekom Austria από τον ΟΤΕ ή το αντίθετο, ”βλέπει” όμως ως πιθανότερη την απόκτηση μιας ή και των δύο από μεγαλύτερη εταιρία τηλεφωνίας, όπως η Vodafone ή η Telefonica. Πάντως, δεν περιμένει κάποια εξέλιξη εντός του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v