Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα προβλέπουν για σήμερα οι ΑΧΕ

Στο ίδιο κλίμα με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας προβλέπουν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στο placement της Αγροτικής Τράπεζας καθώς και στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων.

Υποτονικό κλίμα προβλέπουν για σήμερα οι ΑΧΕ
Στο ίδιο κλίμα με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας προβλέπουν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στο placement της Αγροτικής Τράπεζας –το οποίο θα ανακοινωθεί είτε αυτή είτε την επόμενη εβδομάδα- καθώς και στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων.

Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis στο πρωινό report της εκτιμά ότι η εικόνα της αγοράς δεν θα εμφανίσει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ δεν αποκλείεται περαιτέρω πτώση του Γενικού Δείκτη.

Η Σίγμα Securities προβλέπει για σήμερα ”ηρεμία” στην αγορά, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων και τις διανομές μερισμάτων.

Δεδομένης της έλλειψης ειδήσεων για την αγορά, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενδέχεται να ακολουθήσει σήμερα τις τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει στο report της η Proton Securities, τονίζοντας ότι ο ΟΤΕ θα βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά τις εξελίξεις στην Deutsche Telekom.

Με οριακή άνοδο της τάξης του 0,2% έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων που να κινήσουν την αγορά, αναφέρει η Εγνατία Finance στο report της.

Η Εγνατία Finance δεν προβλέπει να υπάρξει σήμερα σημαντική διαφοροποίηση από τα τρέχοντα επίπεδα, τονίζοντας ότι η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο. Ωστόσο, τονίζεται στο report της Εγνατία Finance, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο placement της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο αναμένεται γι’ αυτήν ή την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι κερδοσκοπικές κινήσεις ήταν το χαρακτηριστικό της προηγούμενης συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Analysis.

Οι μεγάλες τράπεζες συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στην αγορά, ενώ οι μετοχές των κατασκευαστικών να κινούνται ανοδικά. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 276 εκατ. ευρώ (+6%), χαμηλότερα του μέσου όρου, εν όψει του Πάσχα, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Ο FTASE-20 υποχώρησε κατά 1,21%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ. Ο FTSEM-40 σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,45%, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v