Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα υψηλότερη τιμή από Αlpha Finance

Στα 47 ευρώ, από 39,4 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Αlpha Finance σε έκθεσή της (12/04), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Τα EPS εκτιμώνται στα 2,98 ευρώ το τρέχον έτος και στα 3,29 ευρώ το 2007.

Εθνική: Νέα υψηλότερη τιμή από Αlpha Finance
Στα 47 ευρώ, από 39,4 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Αlpha Finance σε έκθεσή της (12/04), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου στα 39,86 ευρώ, ενώ η νέα τιμή συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 17%.

Στην έκθεση με τίτλο ”Gunaydin Turkey” (Kαλημέρα Τουρκία) η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή το 2006 και 2007. Ειδικότερα τα EPS εκτιμώνται στα 2,98 ευρώ το τρέχον έτος και στα 3,29 ευρώ το 2007.

Η κύρια πηγή ”ανησυχίας” της χρηματιστηριακής αφορά την πιθανότητα οι μέτοχοι μειοψηφίας της Finansbank να μην αποδεχθούν την προσφορά των 7,16 τουρκιών λιρών για κάθε μετοχή της τράπεζας.

Παράλληλα η Alpha Finance εκφράζει τον ”προβληματισμό” της για την βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής της Εθνικής, καθώς όπως επισημαίνει, η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει πως όταν οι εταιρίες προχωρούν σε αξιοσημείωτη άντληση κεφαλαίων για εξαγορές παρατηρείται υψηλή μεταβλητότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v