Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Στις 4.500 ο στόχος για το Γ. Δ.

Στις 4.500 μονάδες, από 4.300 πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για το Γενικό Δείκτη η Eurobank Sec στο ”Greek Equites Μonthly” του Απριλίου. Παραμένει θετική για την αγορά, επισημαίνει τα αυξημένα ρίσκα και τονίζει πως η υπερβάλλουσα ρευστότητα αποτελεί τον κύριο καταλύτη για τις αγορές. Οι μετοχικές επιλογές.

Eurobank Sec: Στις 4.500 ο στόχος για το Γ. Δ.
Στις 4.500 μονάδες, από 4.300 πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για το Γενικό Δείκτη στο τέλος του έτους η Eurobank Sec, στο ”Greek Equites monthly” για τον Απρίλιο.

Η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για την αγορά, επισημαίνει όμως τα αυξημένα ρίσκα.

Παράλληλα αναθεωρεί υψηλότερα στο 19,7% την σταθμισμένη αναμενόμενη αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή 2006 των μετοχών του FT 20, ωστόσο η τιμή στόχος για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει στις 2.400 μονάδες.

Η Eurobank Sec αναφέρει ότι η περιφερειακή επέκταση ενισχύει την ανάπτυξη των εγχώριων επιχειρήσεων, αλλά αυξάνει και το risk profile των ελληνικών μετοχών.

Υπογραμμίζει ότι η υπερβάλλουσα ρευστότητα αποτελεί τον κύριο καταλύτη για τις αγορές, τονίζοντας ότι στην εγχώρια αγορά οι εισροές ξένων κεφαλαίων ανήλθαν στα 2,2 δισ. ευρώ μόνο στο α΄ τρίμηνο του 2006.

Συνολικά η Eurobank Sec εκτιμά ότι η ρευστότητα, οι προβλέψεις για εταιρικές συμφωνίες και για υψηλότερη των προσδοκιών αύξηση της κερδοφορίας θα παραμείνουν οι κύριοι καταλύτες για όλο το 2006, μαζί με το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζει ως ”προαπαιτούμενο”.

Με βάση το κριτήριο της αναδιάρθρωσης η χρηματιστηριακή επιλέγει τον ΟΤΕ, την Γενική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου. Με γνώμονα το κριτήριο της ιδιωτικοποίησης αναφέρονται οι Αγροτική και Εμπορική, ενώ βάσει του κριτηρίου της περιφερειακής επέκτασης ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα, την 3Ε, την Cosmote, το Γερμανό, τη Δέλτα και τη Frigoglass.

Στις περιπτώσεις της λογικής αποτίμησης και των προοπτικών ανάπτυξης η Εurobank Sec αναφέρει τον Τιτάνα, το Σαράντη και την Jumbo και της ισχυρής μερισματικής απόδοσης την Motor Oil.

Παράλληλα ξεχωρίζει την ΔΕΗ και την ΕΛΤΕΧ ως περιπτώσεις ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v