Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eμπορική: Πιθανή παλινδρόμηση στις 4.270 μονάδες

Διατηρούµε την άποψη ότι η µεσοπρόθεσµη τάση παραµένει ανοδική αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις αν θα σηµειωθεί άµεσα επιτάχυνση της ανοδικής τάσης προς την επόµενη αντίσταση των 4.450 ή θα πραγµατοποιηθεί βραχυπρόθεσµη παλινδρόµηση γύρω από τις 4.270 μονάδων, αναφέρει η Εμπορική. Ποιούς τίτλους ξεχωρίζει.

Eμπορική: Πιθανή παλινδρόμηση στις 4.270 μονάδες
Διατηρούµε την άποψη ότι η µεσοπρόθεσµη τάση παραµένει ανοδική αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις αν θα σηµειωθεί άµεσα επιτάχυνση της ανοδικής τάσης προς την επόµενη αντίσταση των 4.450 ή θα πραγµατοποιηθεί βραχυπρόθεσµη παλινδρόµηση γύρω από τις 4.270 μονάδων, αναφέρει η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας.

Το προηγούµενο πενθήµερο o γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά, σηµειώνοντας υψηλότερη τιµή στις 4.293,03 κατά την διάρκεια της σηµερινής συνεδρίασης και χαµηλότερη τιµή στις 4.029,74 στη συνεδρίαση της Τρίτης. Τελικά έκλεισε στις 4.291,89 μονάδες εµφανίζοντας άνοδο 4,12% έναντι της προηγούµενης Παρασκευής.

Η παλινδρόµηση πέριξ των 4.100 των προηγούµενων εβδοµάδων εκτονώθηκε ανοδικά, καθώς ο Γ.Δ. ξεπέρασε την πρόσφατη κορυφή των 4.189,97, µε παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε η ψαλίδα µε τις υπόλοιπες ανεπτυγµένες κεφαλαιαγορές, εξέλιξη που µάλλον δεν εξέπληξε, καθώς οι υπόλοιποι χρηµατιστηριακοί δείκτες εκινούντο εδώ και αρκετές ηµέρες κοντά στα υψηλά έτους (σε µερικές περιπτώσεις τα ξεπέρασαν) και ήταν θέµα χρόνου να ανέβει και ο Γ.Δ., δεδοµένης της αυξηµένης συσχέτισης, τουλάχιστον µεσοπρόθεσµα, αναφέρει η Εμπορική.

Όµως, µετά την προσέγγιση και στο Χ.Α των υψηλών έτους, η ψαλίδα έκλεισε. Λαµβάνοντας υπόψη ότι οι σηµαντικότεροι χρηµατιστηριακοί δείκτες των Η.Π.Α. και της Ευρώπης τις τελευταίες συνεδριάσεις εµφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης, χωρίς να σηµειώνουν αξιόλογη επιτάχυνση της µεσοπρόθεσµης ανοδικής τάσης, θεωρούµε µάλλον αισιόδοξο το σενάριο άµεσης προσέγγισης της επόµενης αξιόλογης αντίστασης των 4.450, υποστηρίζει η Εμπορική.

Το πιθανότερο είναι να ”συγχρονισθεί” ο Γ.Δ. µε τις υπόλοιπες αγορές, κινούµενος γύρω από την περιοχή των 4.270 για κάποιες συνεδριάσεις, έως ότου σηµειωθεί µια νέα ισχυρή κίνηση στις αγορές του εξωτερικού. Οι επόµενες περιοχές αντίστασης εντοπίζονται στις 4.370 (άνω όριο βραχυχρόνιου καναλιού) και 4.450 μονάδες. (µακροχρόνια αντίσταση). Τα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 4.260, 4.180, 4.118, 4.055 και 4.030 μονάδες αντίστοιχα. Οι βραχυχρόνιοι ταλαντωτές, παρά την τελευταία ανοδική κίνηση, δεν προσέγγισαν ιδιαίτερα υπερτιµηµένες ζώνες τιµών.

Συµπερασµατικά, για όσο χρονικό διάστηµα οι ξένοι δείκτες δεν επιταχύνουν ανοδικά, παραµένουµε µεν θετικοί για την πορεία της αγοράς αλλά θα αποφεύγαµε εξάντληση της ρευστότητας, καθώς ο Γ.Δ. κινείται σε µια ευρύτερη περιοχή αντίστασης. Θα εκµεταλευόµασταν µια ενδεχόµενη βραχυχρόνια παλινδρόµηση 50 – 100 μονάδων γύρω από τις 4.270 και ενδεχόµενες πτωτικές διορθωτικές κινήσεις, στις µετοχές που θεωρούµε ότι θα συνεχίσουν να εµφανίζουν υπεραπόδοση έναντι του Γ.Δ. σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα, υποστηρίζει η Εμπορική.

Αναλυτικότερα συνεχίζουµε να επικεντρώνουµε πρωτίστως το ενδιαφέρον µας στις Εθνική, ALPHA, Πειραιώς, Κύπρου, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, JUMBO. Επίσης σε περίπτωση προσέγγισης αξιόλογων στηρίξεων ή διάσπασης ισχυρών αντιστάσεων θα αντιµετωπίζαµε ευνοϊκά τις Eurobank, Motor Oil, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Intralot, Αγροτική και Σαράντη, υπογραμμίζει η Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v