Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς βλέπουν οι αναλυτές την αύξηση των παγίων

Θετικές επιδράσεις στα έσοδα αλλά και στα κέρδη του ΟΤΕ θα έχει, σύμφωνα με τους αναλυτές, η νέα αύξηση των τιμολογίων του Οργανισμού, η οποία εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ και τέθηκε σε ισχύ από χθες 3 Απριλίου.

ΟΤΕ: Πώς βλέπουν οι αναλυτές την αύξηση των παγίων
Θετικές επιδράσεις στα έσοδα αλλά και στα κέρδη του ΟΤΕ θα έχει, σύμφωνα με τους αναλυτές, η νέα αύξηση των τιμολογίων του Οργανισμού, η οποία εγκρίθηκε από0 την ΕΕΤΤ και τέθηκε σε ισχύ από χθες 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η HSBC στο πρωινό report της με ημερομηνία 4 Απριλίου, με βάση τα νέα τιμολόγια το πάγιο για τις γραμμές PSNT θα αυξηθεί κατά 4,2% στα 12,70 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ, από 11,90 ευρώ πριν, ενώ το πάγιο για τις γραμμές ISDN θα αυξηθεί κατά 3,2% στα 15,90 ευρώ, από 15,40 ευρώ προηγουμένως.

Τα νέα είναι θετικά σε γενικές γραμμές για τον ΟΤΕ, καθώς η αύξηση του 0,50 ευρώ στο μηνιαίο πάγιο θα έχει θετικές επιδράσεις τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία, οδηγώντας σε αύξηση των εσόδων περίπου 38 εκατ. ευρώ (ή 28 εκατ. ευρώ για τους εννέα εναπομείναντες μήνες του 2006), τα οποία θα αποτυπωθούν και στα καθαρά κέρδη, αναφέρει η HSBC.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της αναφέρει πως τα νέα πακέτα του ΟΤΕ προσφέρουν οικονοµικότερες χρεώσεις για αστικές και υπεραστικές κλήσεις µέχρι και 19%, 20% και 31% σε οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και µεγάλους εταιρικούς πελάτες, αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως η προσφορά πιο ελκυστικών πακέτων οµιλίας είναι αναµενόµενη και στο πλαίσιο της εµπορικής πολιτικής του ΟΤΕ προκειµένου να αντεπεξέλθει στις έντονες συνθήκες ανταγωνισµού, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι αυξήσεις στα µηνιαία πάγια ήταν επίσης αναµενόµενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v