Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Νέες τιμές για Μυτιληναίο, ΑΛΕΚ, ΜΕΤΚΑ (upd)

Σε αύξηση της θεωρητικής τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 25,8 ευρώ προχώρησε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, ενώ ταυτόχρονα αύξησε στα 21,8 ευρώ την τιμή-στόχο για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναβαθμίζοντας σε ”overweight”. Χαμηλότερη τιμή στα 9 ευρώ και υποβάθμιση σε ”neutral” για τη ΜΕΤΚΑ.

HSBC: Νέες τιμές για Μυτιληναίο, ΑΛΕΚ, ΜΕΤΚΑ (upd)
Σε αύξηση των θεωρητικών τιμών-στόχων για τις μετοχές των Μυτιληναίος και Αλουμίνιον της Ελλάδος προχώρησε η HSBC με ξεχωριστές εκθέσεις της (3 Απριλίου), ενώ την ίδια στιγμή ο οίκος μείωσε τη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ.

Ειδικότερα, η HSBC αύξησε τη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 25,8 ευρώ, από τα 19 ευρώ προηγουμένως διατηρώντας την ίδια στιγμή τη σύσταση ”overweight”.

Ο οίκος αναφέρει πως το εύρος της αποτίμησης για τη μετοχή της Μυτιληναίος έχει διαμορφωθεί στα 23,3 – 28,4 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο των 25,8 ευρώ σημειώνει πως υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 11%.

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση ”overweight” διευκρινίζει πως οφείλεται στο γεγονός ότι ο όμιλος Μυτιληναίος είναι σωστά τοποθετημένος στην αγορά ώστε να επωφεληθεί από την επικείμενη απελευθέρωση στην αγορά.

Με ξεχωριστή ανάλυσή του ο οίκος αναβαθμίζει σημαντικά τη θεωρητική τιμή-στόχο για την Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 21,8 ευρώ (ύστερα από το πρόσφατο split της μετοχής), από τα 12 ευρώ προηγουμένως, με το εύρος να κυμαίνεται μεταξύ 19,6 – 24 ευρώ και υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 11%, ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση σε ”overweight” από ”neutral”.

Συμπληρώνει επίσης πως αναθεώρησε σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την Αλουμίνιον της Ελλάδος στο πλαίσιο των προσδοκιών για υψηλότερες τιμές στην αλουμίνα (τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες).

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η HSBC υποβαθμίζει τη θεωρητική τιμή-στόχο στα 9 ευρώ, από τα 10,45 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”neutral” από ”overweight”.

Ο οίκος διευκρινίζει πως η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο πτώσης της τάξης του 5% από τα τρέχοντα επίπεδα, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η υποβάθμιση της σύστασης.

Σημειώνει παράλληλα πως υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της ΜΕΤΚΑ στην περίοδο 2006 – 2007 κατά 9-16%, ώστε να συμπεριλάβει το ”σκληρότερο” περιβάλλον όσον αφορά στα περιθώρια κέρδους.

Η μετοχή της Μυτιληναίος ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (3 Απριλίου) στα 23,68 ευρώ, της Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 19,36 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ στα 9,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v