Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Σε "hold" υποβαθμίζει η SoGen

Σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη των ΕΛΠΕ στο σύνολο της χρήσης 2013 προχώρησε η Societe Generale. Υποβάθμιση της σύστασης σε "hold", με τιμή-στόχο στα 9,4 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Σε hold υποβαθμίζει η SoGen
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τα ΕΛΠΕ σε “hold” από “buy”, αλλά και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 9,4 ευρώ ανά μετοχή από 8,1 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Societe Generale, εκτιμώντας πως ο όμιλος ίσως να μην επωφεληθεί πλήρως από την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας το 2013.

Ο διεθνής οίκος προχωρά σε υποβάθμιση της πρόβλεψής του για τα «καθαρά» EBITDA του συνόλου της χρήσης 2013 στα 493 εκατ. ευρώ από 593 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Εκτιμά πως ορισμένες από τις δραστηριότητες decoking στο διυλιστήριο της Ελευσίνας περιόρισαν σημαντικά την παραγωγή το α’ τρίμηνο και έτσι αναμένει αρνητική συνεισφορά στα λειτουργικά κέρδη από την Ελευσίνα το α’ τρίμηνο και προβλέπει «καθαρά» EBITDA στα 73 εκατ. ευρώ για τον όμιλο (από 75 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και 78 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2012).

Επίσης, σημειώνει πως από την αρχή του β’ τριμήνου η κατάσταση δεν εμφανίζει βελτίωση, με τον δείκτη των περιθωρίων διύλισης να δείχνει συρρίκνωση τον Απρίλιο. Έτσι, η Societe Generale είναι επιφυλακτική αναφορικά με τα περιθώρια διύλισης του συνόλου της χρήσης.

Παράλληλα, μειώνει την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης στα 141 εκατ. ευρώ, από 262 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Αρνητικός καταλύτης για την τιμή-στόχο της μετοχής των ΕΛΠΕ θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από την ΟΝΕ, ενώ στους θετικούς θα ήταν η πώληση του μεριδίου της ΔΕΠΑ σε υψηλή τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v