Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Short Selling: Αλλαγή σε flagging & uptick rule

Αιφνιδιάστηκε η χρηματιστηριακή αγορά από την καθυστερημένη απελευθέρωση των ανοικτών πωλήσεων (short selling). Οι αλλαγές στο flagging και στο uptick rule που έπιασαν τους παίκτες... απροετοίμαστους.

Short Selling: Αλλαγή σε flagging & uptick rule
Αιφνιδιάστηκε η αγορά από την καθυστερημένη απελευθέρωση των ανοικτών πωλήσεων (short selling). Στη συνεδρίαση της Παρασκευής τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Μαδρίτης ταλαιπωρήθηκαν κόντρα στο καλό κλίμα που επικρατούσε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, και ιδιαίτερα στις περιφερειακές.

Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ο λόγος ήταν ότι το short selling έγινε με όρους που… αιφνιδίασαν τουλάχιστον μέρος της εγχώριας αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, δεν ισχύουν πλέον οι υποχρεώσεις των επενδυτών αναφορικά με τη δήλωση ανοικτής πώλησης (flagging) και τον κανόνα εισαγωγής εντολής σε μεγαλύτερη τιμή από την τελευταία καταρτισμένη συναλλαγή (uptick rule).

Η παραπάνω εξέλιξη κάποιους τους έπιασε απροετοίμαστους και κάποιους καλά προετοιμασμένους. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι η αλλαγή συνέβαλε στη διόρθωση της περασμένης εβδομάδας.

Πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr σημείωναν ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές που τώρα υιοθετήθηκαν δεν πρόκειται να αλλάξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v