Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EK: Παράταση για απαγόρευση short selling

Νέα, τρίμηνη παράταση στην απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο Χ.Α. αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη συνεδρίαση της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.

EK: Παράταση για απαγόρευση short selling
Νέα, τρίμηνη παράταση στην απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο ΧΑ, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή της συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή 629η/25.10.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε:

• Να παρατείνει την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) στο Χρηματιστήριο Αθηνών για διάστημα τριών μηνών από 1η Νοεμβρίου 2012 και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013. Ελήφθησαν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς και η συνέχιση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων που αποφάσισε πρόσφατα η ισπανική εποπτική αρχή (CNMV). Για τη θέση σε εφαρμογή της απόφασης της Ε.Κ. αναμένεται σχετική γνωμοδότηση της ΕSMA, η οποία προβλέπεται από τον Κανονισμό της Ε.Ε. για τις ανοικτές πωλήσεις που τίθεται σε ισχύ από 1.11.2012.

• Ανακάλεσε, μετά από αίτημα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας «ΜΕΓΑΤΡΑΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ A.Ε.Π.Ε.Υ.», την άδεια παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών, τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης και των παρεπόμενων υπηρεσιών της φύλαξης και διοικητικής διαχείρισης χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών, της παροχής πιστώσεων ή δανείων σε επενδυτή και της παροχής υπηρεσιών ξένου συναλλάγματος, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3606/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

• Ανακάλεσε, μετά από αίτημα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας ««ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT A.Ε.Π.Ε.Υ.», την άδεια παροχής της παρεπόμενης υπηρεσίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων και χρηματοοικονομικής ανάλυσης ή άλλων μορφών γενικών συστάσεων που σχετίζονται με συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά μέσα, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3606/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

• Ανακάλεσε την από 14.4.2006 απόφασή του με την οποία είχε χορηγήσει στην «T-FUNDS Α.Ε.Δ.Α.Κ» άδεια για την παροχή επιπρόσθετων υπηρεσιών, βάσει των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 4 του ν.3283/2004, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v