Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ξεκινά το Roadshow στη Ν. Υόρκη

Mε τη συμμετοχή 14 εισηγμένων εταιρειών και περίπου 50 ξένων funds ξεκινά σήμερα το 4ο Roadshow που διοργανώνουν από κοινού η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.

ΕΧΑΕ: Ξεκινά το Roadshow στη Ν. Υόρκη
Mε τη συμμετοχή 14 εισηγμένων εταιρειών και περίπου 50 ξένων funds ξεκινά σήμερα το 4ο Roadshow που διοργανώνουν από κοινού η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των ξένων funds που θα δώσουν φέτος το "παρών", κάποια από τα οποία για πρώτη φορά, περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως: Αlpine Woods, Blackrock, Franklin Templeton, GBM, Morgan Stanley, TIIA-CREF, Fintech Advisors, Fidelity Management, Royce & Associates.

Εκπρόσωποί τους έχουν κανονίσει περί τα 250 one to one meetings με ανώτατα στελέχη των εισηγμένων που θα παραβρίσκονται εκεί: ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Alpha Trust Ανδρομέδα, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, ΜΙG, Mέτκα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο του Roadshow θα πραγματοποιηθεί forum με ομιλητές την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννη Εμίρη και τον πρόεδρο του Invest in Greece, Άρη Συγγρό.

Όπως δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, το εν λόγω forum σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη θεσμική έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές και στόχος του είναι η ανάδειξη των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει έως σήμερα, η ενημέρωση για το έργο της κυβέρνησης και η παρουσίαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Στο φετινό roadshow της ΕΧΑΕ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επισήμως Οδηγός που θα περιλαμβάνει περί τις 80 εισηγμένες και μη εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Αφορμή για τη δημιουργία του oδηγού αυτού αποτέλεσε το έντονο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για ελληνικά αγροτικά -και όχι μόνο- προϊόντα, ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί εσχάτως σε στελέχη του χρηματιστηρίου από εκπροσώπους ξένων funds. Μερικοί από τους κλάδους που περιλαμβάνονται αφορούν ελαιόλαδο, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα, μέλι, αλλά και πιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως αβγοτάραχο, σουσάμι, μαστίχα Χίου και σαλιγκάρια. Έχουν, επίσης, προστεθεί οι εισηγμένες εταιρείες του κλάδου Τροφίμων - Ποτών, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να έχει μία πλήρη εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Λαζαρίδης: Δημοφιλή τα μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα

«Τα μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή διεθνώς και αυτό το διαπιστώνουμε από το ενδιαφέρον που εντόνως εκδηλώνουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

Φαίνεται ότι εφόσον υπάρχουν αξιόπιστες και αξιόλογες προτάσεις στους τομείς αυτούς και υπό την προϋπόθεση ότι θα προβληθούν με το σωστό τρόπο προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα μπορούμε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, από τη μία πλευρά να γνωστοποιήσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας προς τα έξω και, από την άλλη, οι ελληνικές εταιρείες να προσεγγίσουν τα πρότυπα με βάση τα οποία λειτουργούν στις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται παγκοσμίως»,
δηλώνει στο Euro2day ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης.

Πριν καταλήξουν στις συγκεκριμένες εταιρείες, εκπρόσωποι του χρηματιστηρίου θα έχουν επαφές με όλες τις περιφέρειες της χώρας και με μεγάλο αριθμό εταιρειών, ώστε να διαμορφωθεί μία ρεαλιστική εικόνα των προϊόντων, αλλά και του μεγέθους της κάθε εταιρείας. Στον oδηγό παρέχεται αναλυτική πληροφόρηση για την κάθε επιχείρηση, για το προϊόν που παράγει, αλλά και για στοιχεία που αφορούν το μέγεθος αυτής. Υπάρχουν, επίσης, αναλυτικά στοιχεία συνολικά για την πορεία των κλάδων αυτών τα τελευταία χρόνια.


* Το σύνολο των εταιρειών εισηγμένων και μη που θα συμμετέχουν στο Roadshow στη Ν. Υόρκη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

**Ο οδηγός για τρόφιμα της ΕΧΑΕ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v